Děti na Plzeňsku se učí hospodařit díky projektu Abeceda peněz

Na Plzeňsku se rozběhl další ročník projektu Abeceda peněz. Interaktivní výuka, v níž se děti učí hospodařit s penězi, je určena pro první stupně základních škol.

Jarní servisní akce AUTO CB

Děti v ní pod vedením odborníků zkouší rozběhnout a vést vlastní podnikání a přitom se nenásilnou a velmi hravou formou seznamují se světem financí. Pro mnohé školáky je to vůbec první příležitost seznámit se s pojmy jako účet nebo půjčka či pochopit důležitost plánování příjmů a výdajů. Program je akreditován MŠMT a v českých školách běží druhým rokem.

V Plzeňském kraji se v prvním pololetí tohoto školního roku zapojilo 16 tříd. V uplynulých týdnech budovaly své vlastní firmy, vylaďovaly sortiment, plánovaly nákup materiálu i výrobu zboží. Nyní jsou děti napnuté, zda uspějí i v praxi. Každá ze tříd se totiž představí veřejnosti na vlastním prodejním jarmarku, kde se pokusí vydělat své první peníze. (V loňském pilotním ročníku se do Abecedy peněz zapojilo 9 tříd z kraje a celkem utržily přes 100 tisíc korun. Výdělek využily k zaplacení školních výletů nebo podpoře charitativních projektů ve svém městě.)

V úterý 20. listopadu od 14 do 17 hodin budou žáci 4.A a 4.B ze ZŠ ulice Míru v Rokycanech prodávat adventní věnce, ozdoby, přáníčka a občerstvení. Jarmark se uskuteční v budově České spořitelny na Malém náměstí v Rokycanech.

Ve středu 21. listopadu se pak veřejnosti představí čtvrťáci a páťáci ze ZŠ Kostelní v Tachově. Od 10 do 16 hodin budou v budově ČS v ulici Boženy Němcové prodávat keramiku, vánoční pečivo, andělíčky, svícny i sněhuláky z ponožek.

Další jarmarky proběhnou na přelomu listopadu a prosince v Rokycanech, Nýřanech, Dobřanech, Tachově, Plzni, Domažlicích a Klatovech.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 19.11.2018 17:04



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka