Děti ze ZUŠ Trnka budou v centru Plzně malovat na obří plátno

Plzeňská ZUŠ Trnka zahajuje nový školní rok společným malováním velkého obrazu v Šafaříkových sadech.

Cílená propagace v Plzni

Akce s názvem Trnkova zahrada, která je součástí celorepublikového projektu ZUŠ Open, se v centru Plzně uskuteční už pojedenácté. Původně se měla konat v květnu 2020, kvůli pandemii koronaviru byla ale přesunuta na sobotu 5. září. Žáci ZUŠ Trnka budou v městském parku od 14 do 17 hodin tvořit malbu o rozměrech 1,5 x 10 metrů na téma „Začátek“.

„Naše plátno umístíme v prostoru Šafaříkových sadů pod hotelem Continental a malovat na něj budeme akrylovými barvami. Barvy a štětce na místě rádi zapůjčíme i zájemcům, kteří se k nám budou chtít připojit,“ zve ředitelka ZUŠ Trnka Daša Nesvedová. Hotový velkoformátový obraz pak škola vystaví na své budově v Plzni - Doubravce ve Staniční ulici číslo 2.

Tradiční akce ZUŠ Trnka s názvem Trnkova zahrada přivádí už pojedenácté tvorbu z tříd pod otevřené nebe, děti mají jedinečnou příležitost předvést své umění ve veřejném prostoru před zraky kolemjdoucích. Díky této myšlence se Trnkova zahrada před čtyřmi lety přirozeně propojila s celorepublikovým programem prezentace škol ZUŠ Open a stala se jeho součástí. Letošní plány bohužel překřížil koronavirus a akce ZUŠ Open, které se měly původně odehrát v květnu, se volně rozprostřely do celého podzimu. „Pro naše tvoření jsme si vybrali nejbližší možný termín po prázdninách, téma ‚Začátek‘ může znamenat nový školní rok, ale i začátek trochu jiného světa, který nás teď čeká,“ řekla Daša Nesvedová.

Šafaříkovy sady nejsou jediným místem, kde mohou Plzeňané na začátku školního roku obdivovat práci žáků ZUŠ Trnka. Velké keramické plastiky psů, koček a koní, které děti vytvořily v průběhu minulého školního roku, se staly součástí výstavy okrasných rostlin Alpinum klubu Plzeň v zahradě gymnázia na Mikulášském náměstí. Výstava skalniček a keramických plastik je k vidění od 26. 8. do 4. 9. 2020 v době od 9 do 18 hodin.

Soukromá ZUŠ Trnka o.p.s. byla založena z iniciativy nynější ředitelky Daši Nesvedové v roce 2002 a v současné době ji navštěvuje přes 300 žáků. Škola má dva obory - literárně dramatický a výtvarný, kde si zájemci mohou dále vybrat. Mohou se buď věnovat všeobecné výtvarné výchově, kde mají možnost rozvíjet svůj talent v kresbě, malbě, grafice a keramice, nebo animační tvorbě se zaměřením na klasické animační techniky i na multimédia. Další možností volby je keramika a sochařství. V novém školním roce otevírá škola od září jako novinku také obor taneční. ZUŠ Trnka má více než devadesátiprocentní úspěšnost v přijetí absolventů na střední i vysoké umělecké školy.

Více najdete na www.zustrnka.cz a na FB.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 03.09.2020 17:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka