Divadelní léto končí premiéra pohybové inscenace „Slyšíš mě?“

Divadelní léto pod plzeňským nebem se chýlí ke konci. V úterý se odehrálo závěrečné představení inscenace „Cyrano“, festival už má za sebou i premiéru a devět repríz novinky „Romeo a Julie“ a většinu doprovodného programu.

Cílená propagace v Plzni

Letošní 14. ročník se s diváky rozloučí v pondělí 26. 7. premiérou autorské inscenace „Slyšíš mě?“, která vznikla pod vedením Jaroslavy Šiktancové a Elišky Vavříkové v rámci rezidenčního pobytu studentů HAMU a herců a hudebníků BodyVoiceBandu.

Vstupenky na premiéru Slyšíš mě? jsou k dostání prostřednictvím sítě GoOut a také na místě v pokladně U Zvonu, v den premiéry od 20 hodin.

Cyrano se na plzeňský letní festival vrátil po dvouleté přestávce. Inscenace měla premiéru v roce 2018 a hrála se i v létě 2019. „Rozhodnutí vrátit na pět večerů Cyrana se ukázalo jako správné. Je to úžasná inscenace s vynikajícím Michalem Dlouhým v titulní roli a řada diváků ji letos viděla podruhé, či dokonce potřetí. Obnovenou premiéru jsme hráli v novém prostoru U Zvonu a nově také s Malvínou Pachlovou v roli Roxany,“ uvedla ředitelka Divadelního léta Marcela Mašínová. Kromě Malvíny Pachlové zůstalo obsazení Cyrana stejné, jako v předchozích letech, v dalších rolích se představili Kamil Halbich, Jiří Maryško, Jan Jankovský a další.

Herci Michal Dlouhý a Miloslav Tichý si během pobytu na plzeňském festivalu našli čas i na prohlídku experimentálního minipivovaru Proud, který je od letošního roku partnerem Divadelního léta. Proud sídlí v bývalé elektrárně v areálu Plzeňského Prazdroje a výrobu zahájil v testovacím režimu v listopadu 2020. „Bylo zajímavé prohlédnout si unikátní prostory nového minipivovaru v doprovodu Lenky Strakové, vrchní sládkové, která zdejší pivní speciály vaří,“ uvedl herec Michal Dlouhý.

Závěr festivalu Divadelní léto bude patřit doprovodnému programu. Studenti Katedry nonverbálního divadla HAMU spolu s herci a hudebníky souboru BodyVoiceBand dokončují v těchto dnech v rámci rezidenčního pobytu v kulturním centru Papírna inscenaci Slyšíš mě?, která bude mít premiéru 26. července ve 21.00 na scéně U Zvonu. Autorská inscenace vychází ze situace, která nás všechny uzavřela do pokojů, k počítačům. „Témata přetavujeme do pohybu, využíváme originalitu venkovního prostoru - stromy jsou součástí naší scénografie. Na diváky chceme působit především obrazy,“ řekla režisérka Jaroslava Šiktancová. Performery na scéně doplňuje živá hudba a zpěv.

Festival Divadelní léto pod plzeňským nebem podporují město Plzeň a Plzeňský kraj.

Divadelní léto pod plzeňským nebem
14. ročník 2021, scéna U Zvonu, Plzeň
 

Program (změna vyhrazena)
Romeo a Julie (premiéra 26. 6. 2021, reprízy 28. 6., 30. 6. – 4. 7., 6. - 8. 7.)
Spolek Kašpar
Režie: Jakub Špalek, hrají: Daniel Pivoda Ondráček, Tereza Slámová, Jan Zadražil, Eva Elsnerová, Miloslav Tichý, František Kreuzmann, Štěpán Coufal a Kristián Stolařík.

Cyrano (obnovená premiéra: 16. 7. 2021, reprízy: 17. 7. – 20. 7.)
Režie: Ivan Řezáč, hudba: Jan Maxián, hrají: Michal Dlouhý, Malvína Pachlová, Miloslav Tichý, Kamil Halbich, Jiří Maryško, Klára Krejsová, Jana Kubátová, Jan Jankovský, Bronislav Kotiš, Antonín Procházka ml., Marek Mikulášek, Petr Borovský, Jaroslav Matějka, Adam Rezner, Jiří Kout, Jindřich Kout a František Šimánek.

Doprovodný program:

Poslední zrnko písku (obnovená premiéra 12. 6. 2021, repríza 13. 6.)
Činohra 16-20
Režie: Aminata Keita, scénář: Aminata Keita, Jaroslav Jurečka a kol., hrají: Jessica Bechyňová, Zuzana Černá, Kryštof Dvořáček, Michael Goldschmid, Jakub Svojanovský, Eliška Zbranková.

Jsme muzikál! (14. 6. 2021)
Hity z minulého, současného i budoucího repertoáru muzikálu Divadla J. K. Tyla a možná i něco navíc! Příjemným večerem pod otevřeným nebem provede šéf muzikálového souboru DJKT Lumír Olšovský.

Slam Poetry All Stars (11. 7. 2021)
Slam poetry na divadelních prknech pod širým nebem s hvězdami české scény.

Slyšíš mě? (premiéra: 26. 7. 2021)
BodyVoiceBand, KND HAMU
Koncept, choreografie a režie: Jaroslava Šiktancová, Eliška Vavříková, hudba: Dušan Navařík, František Kukula, Lenka Mánková, scéna a kostýmy: Lidya Emir, Kristina Křížová, produkce: Helena Bartošová, Lucie Mlejnková, performeři: Vojtěch Bartoš, Katarina Hudačková, Arman Kupelyan, Marek Mikulášek, Natálie Podešvová, Omar Torrico Real.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka