Do Viktorie míří brazilský záložník Cadu z Pardubic

Krátce po startu letní přípravy vítá Viktoria Plzeň další nové jméno. Kádr trenéra Michala Bílka posílí čtyřiadvacetiletý záložník Cadu, který přichází z Pardubic. Rodák z braziského Salvadoru podepsal smlouvu na tři roky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hráč, jehož celé jméno zní Carlos Eduardo Lopes Cruz, přišel do Česka po působení v Brazílii před více než dvěma lety. V dresu Pardubic nejprve pomohl k druholigovému prvenství a postupu do nejvyšší soutěže, následně se devětadvaceti starty a sedmi vstřelenými brankami podílel na úspěšném sedmém místě v úvodní prvoligové sezoně a v uplynulém ročníku patřil opět ke klíčovým hráčům týmu.

Druhý nejlepší nahrávač uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY se nyní stává Viktoriánem.

"Cadu patřil mezi hráče, které jsme měli společně s trenéry vytipované a jsem rád, že jsme se nyní s hráčem i Pardubicemi domluvili na jeho přestupu k nám. V české nejvyšší soutěži jasně prokázal své kvality a byl oporou týmu. Přeju mu, aby se mu nyní dařilo i ve Viktorii," pravil k přestupu generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

"Jde o velmi zajímavého hráče, který v minulé sezoně byl i velmi produktivní. Hrát může jak na kraji zálohy, tak i na beku. Jsem rád, že ho můžu přivítat v našem týmu," dodal hlavní kouč Michal Bílek.

V Doosan Areně se Cadu hlásil po příletu z Brazílie, kde byl na zasloužené dovolené. „Všechno je tu super, už jsem potkal nějaké kluky a musím říct, že je tu skvělé prostředí a atmosféra, která se mi velice líbí. Jsem trochu unavený, ale přesto jsem nadšený z toho, že se vše povedlo,“ řekl vítěz Fortuna:Národní ligy 2019/2020.

„Chci ze sebe vydat to nejlepší a pomoci klubu k velkým úspěchům, rozhodně chci být šampion. Jsou tu velice dobří hráči, už se těším na pondělí, až se s nimi zapojím do přípravy,“ dodal pravonohý záložník,


Do červenomodrého dresu tak přichází již sedmá letní posila. V předchozích dnech klub angažoval navrátilce Václava Pilaře a Filipa Čiháka, exkarvinského záložníka Kristiho Qose, talentovaného gólmana Martina Jedličku, střelce Jana Klimenta a urostlého stopera Mohameda Tijaniho.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 18.06.2022 12:01



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka