Dobrovolní i profesionální hasiči převzali ocenění za reprezentaci v požárním sportu

Setkání hejtmana Plzeňského kraje s reprezentanty v požárním sportu z řad profesionálních i dobrovolných hasičů hostil společenský sál SOU elektrotechnického Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Jednotlivci i týmy hasičů obdrželi ocenění za reprezentaci Plzeňského kraje na mistrovství ČR.

„Často je práce hasičů vnímána jako běžná, bereme to automaticky, že jsou u závažných dopravních nehod, pomáhají při povodních či jiných živelných katastrofách. Neuvědomujeme si, že jsou to jak profesionálové, tak i členové SDH, kdo ve volném čase pracují s dětmi, pomáhají při prevenci. Velmi si jejich práce vážím a mají můj obdiv za to, co vše pro nás ostatní dělají,“ říká hejtman Rudolf Špoták, který společně s ředitelem HZS PK Františkem Pavlasem a starostou KSH PK Josefem Černým poděkoval úspěšným hasičům, společně předali reprezentantům děkovný list a ocenění.

Úspěchy reprezentantů v požárním sportu

Mladí hasiči SDH Horní Hradiště, okres Plzeň - sever

Kolektiv mladých hasičů z Horního Hradiště reprezentoval Plzeňský kraj na MČR hry Plamen ve dnech 24. – 25. června 2023 v Novém Jičíně. Při provádění jednotlivých disciplín postupně obsadil 2. místo v požárním útoku CTIF, 6. místo ve štafetě CTIF, 3. místo ve štafetě dvojic, 4. místo ve štafetě 4 x 60 metrů a 11. místo v požárním útoku. Celkově kolektiv mladých hasičů z Horního Hradiště obsadil na MČR hry Plamen 3. místo. Sbor dobrovolných hasičů Horní Hradiště byl založen v roce 1930, v současné době má 75 členů, z nichž je 17 mladých hasičů ve věku do 14 let.   

Dorostenky SDH Úněšov, okres Plzeň – sever

Kolektiv dorostenek z Úněšova reprezentoval Plzeňský kraj na MČR dorostu 1. července 2023 v Domažlicích. Při provádění jednotlivých disciplín postupně obsadil 4. místo v běhu na 100 metrů překážek, 4. místo ve štafetě 4 x 100 metrů a 2. místo v požárním útoku. Celkově kolektiv dorostenek z Úněšova obsadil na MČR dorostu 2. místo. Sbor dobrovolných hasičů Úněšov byl založen v roce 1899, v současné době má 87 členů, z nichž je 39 mladých hasičů ve věku do 14 let.   

 Dorostenci SDH Dobřany, okres Plzeň - jih

Kolektiv dorostenců z Dobřan reprezentoval Plzeňský kraj na MČR dorostu 2. července 2023 v Domažlicích. Při provádění jednotlivých disciplín postupně obsadil 6. místo v běhu na 100 metrů překážek, 4. místo ve štafetě na 4 x 100 metrů a 9. místo v požárním útoku. Celkově kolektiv dorostenců z Dobřan obsadil na MČR dorostu 4. místo. Jen jeden bod je dělil od třetího místa. Sbor dobrovolných hasičů Dobřany byl založen v roce 1936, v současné době má  71 členů, z nichž je 12 dorostenců do 18 let a 22 mužů.   

V rámci MČR dorostu v Domažlicích byl Plzeňský kraj reprezentován jednotlivci v kategorii dorostenky a dorostenci

Kategorie střední dorostenky

Barbora Novotná z SDH Brod na Tichou, okres Tachov, obsadila v jednotlivých disciplínách  2. místo v běhu na 100 m s přenosným hasicím přístrojem a 5. místo v běhu na 100 metru s překážkami. Celkově pak Barbora Novotná obsadila 4. místo.  

Kategorie starší

Anna Umnerová z SDH Dobřany, okres Plzeň – jih, obsadila v jednotlivých disciplínách  1. místo v běhu na 100 m s přenosným hasicím přístrojem a 1. místo v běhu na 100 metru s překážkami. Celkově pak Anna Umnerová s velkým náskokem obsadila 1. místo a stala se mistryní ČR. 

Ženy SDH Chválenice, okres Plzeň - jih

Kolektiv žen z Chválenic reprezentoval Plzeňský kraj na MČR v Požárním sportu 24. – 26. srpna 2023 v Sokolově. V jednotlivých disciplínách obsadil 1. místo v běhu na 100 m překážek, 1. místo ve štafetě 4 x 100 m a 11. místo v požárním útoku, které je připravilo o celkové 3. místo, a ženy z  Chválenic obsadily nakonec celkové 4. místo. Sbor dobrovolných hasičů Chválenice byl založen v roce 1892, v současné době má 75 členů, z nichž je 24 žen.   

Muži SDH Dobřany, okres Plzeň – jih

Kolektiv mužů z Dobřan reprezentoval Plzeňský kraj na MČR v Požárním sportu 24. – 26. srpna 2023 v Sokolově. Při provádění jednotlivých disciplín postupně obsadil 4. místo v běhu na 100 m překážek, 1. místo ve štafetě 4 x 100 m a první místo v požárním útoku.   Celkově muži z Dobřan obsadili 1. místo a stali se tak mistry české republiky v požárním sportu. Sbor dobrovolných hasičů Dobřany byl založen v roce 1936, v současné době má  71 členů, z nichž je 22 mužů nad 18 let   

Muži JSDHO Zbiroh, okres Rokycany – vyprošťování u dopravních nehod

Kolektiv mužů ze Zbiroha reprezentoval Plzeňský kraj na MČR ve Vyprošťování u dopravních nehod v Liberci 2. září 2023. Družstvo obsadilo celkově 4. místo se ztrátou pouhých tří bodů na místo třetí. Sbor dobrovolných hasičů Zbiroh byl založen v roce 1881, v současné době má 73 členů, z nichž je 29 mužů nad 18 let. Počet členů v jednotce SDH obce je 19.  

Družstvo HZS Plzeňského kraje 

Kolektiv HZS PK sestavený z příslušníku ÚO Plzeň a ÚO Domažlice reprezentoval Plzeňský kraj na MČR v požárním sportu 24. – 26. srpna 2023 v Sokolově. V jednotlivých disciplínách obsadil 4. místo v běhu na 100 m, 5. místo ve výstupu na věž, 2. místo ve štafetě na 4 x 100 m a 6. místo v požárním útoku. Celkově obsadil 4. místo při rovnosti bodů s místem třetím, kdy rozhodoval požární útok.

Družstvo HZS ÚO Rokycany

Kolektiv HZS Rokycany reprezentoval Plzeňský kraj na Mistrovství Slovenské republiky ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. Jednalo se o mezinárodní soutěž, které se zúčastnilo 8 krajských vítězů ze Slovenska a dva zástupci z České republiky. Družstvo HZS Rokycany vybojovalo 2. místo.

Pavel Kouřík – příslušník ÚO Domažlice

Reprezentoval Plzeňský kraj na MČR v disciplínách TFA 14. září 2023 v Olomouci a pro rok 2023 se stal absolutním vítězem mistrovství ČR v TFA. Vyhrál nejprestižnější kategorii A, v níž závodí hasiči od 18 do 34 let. Výběh 315 schodů překonal za 1 minutu a 40 sekund.

Dne 2. října 2023 byl ve Španělském sále Pražského hradu v rámci slavnostního vyhlášení ankety Sportovec Ministerstva vnitra 2023 vyhlášen nejlepším sportovcem z řad hasičů.

Aleš Presl - příslušník ÚO Domažlice

Reprezentoval na Světových policejních a hasičských hrách 2023 v kanadském Winnipegu ve volejbale v družstvu složeném z reprezentantů různých krajů ČR.  Vybojovali druhé místo, kdy ve finále jen těsně prohráli s reprezentací Polska v tiebreaku.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka