Dobrovolníci z celého světa pomáhají místním v Dýšině

Západočeská vesnice Dýšina ve dnech 15. 8. - 4. 9. hostí skupinu dobrovolníků, kteří svou prací přispějí k obohacení programu v obci.

Cílená propagace v Plzni

Sedm mladých lidí z celého světa se podílí nejen na samotných projektech obce, ale i na zvelebování místního života a vzdělávání dětí. Projekt se koná ve spolupráci obce Dýšina a organizace INEX - Sdružení dobrovolných aktivit.

Náplní práce dobrovolníků je pomoc při organizaci nejrůznějších aktivit a akcí, jako jsou tradiční pivní slavnosti, údržba obecní zeleně a parků nebo také příprava školního roku pro žáky místní základní školy a školky. Dobrovolníci se touto cestou zapojí do denního života obce, seznámí se s místním děním a přispějí k pozitivnímu vývoji života v Dýšině.

Práce na dobrovolníky čeká i na Základní škole generála Pattona, kde budou pomáhat nejen s úklidem budovy a jejího areálu, ale také s přípravami na začátek školního roku, kde přispějí k učebním osnovám prezentacemi o svých zemích původu, jako jsou Mexiko, Brazílie nebo Jižní Korea. Samotné prezentace mohou dobrovolníci podpořit typickými hrami či drobnými předměty z domova, kterými tak přiblíží dětem danou kulturu.

ilustrační foto

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 22.08.2022 08:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka