Dolnolukavický malíř Milan Kasl vystavuje v Praze slepice

Od 6. září 2017 v Galerii 1 v Praze je otevřena veřejnosti prodejní výstava „Proč? Pro slepičí kvoč!“ známého dolnolukavického portrétisty a krajináře Milana Kasla.

Cílená propagace v Plzni

Milda Kasl se narodil v roce 1960 v Klatovech v Západních Čechách, žije a tvoří v Dolní Lukavici. Jeho tvorba je originální, vychází z lidského těla, které je ukotveno nejen v kraji jeho původu, ale i ve vesmíru. Napojen na obě hemisféry, zemitý gastronom, entomolog a botanik, praktický teoretik a teoretický sportovec, romanopisec, vitalista a ex-punkový rapper, ale především opravdový milovník přírody, života a míru kdykoliv a kdekoliv. Na svou cestu za malbou a uměním se vydal v momentě, kdy se ideově srazil s pedagogickou fakultou v totalitní Plzni, když byl vyloučen ze studií pro své (ne)dostatečné kreslířské schopnosti. Jeho nakažlivá umělecká práce žije svým vlastním životem a tento nezávislý malíř a grafický designer v jednom vás ujistí, že život je zázrak, a to je dobré si každý den připomínat.

Výstavou „Proč? Pro slepičí kvoč!“ Kasl mimo jiné upozorňuje na špatné zacházení slepic ve velkochovech. Proto pozval ke spolupráci nově vznikající aktivitu ŠANCE PRO SLEPICE. Autorem projektu je Petr Dobrý z Hnutí Duha (Střední Čechy), který již v roce 2015 odstartoval projekt SLEPICE V NOUZI. Aktivita SLEPICE V NOUZI popularizuje domácí chov slepic, vysvobozuje slepice z velkochovů, hledá jim nové domovy a vrací je zpět na dvorky.„Jsem rád, že se u nás objevila taková iniciativa, a rád svojí výstavou aktivitu pana Dobrého podpořím,“ sděluje Milan Kasl, autor výstavy.

Vernisáž uvedl starosta městské části Prahy 1 Oldřich Lomecký, představil hostům autora výstavy Milana Kasla, Petra Dobrého z iniciativy SLEPICE V NOUZI a ŠANCE PRO SLEPICE. Mezi vzácné hosty patřil také starosta městské části Plzeň - Slovany a senátor Lumír Aschenbrenner.  Výstava potrvá do 30.9.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka