Dopravní situace v Radobyčicích si vyžádala zvýšený bezpečnostní dohled

V prostoru křižovatky ulic „Do Štěnovic, Dlážděná a Litická“ probíhají v současné době práce na výstavbě nové okružní křižovatky.

Cílená propagace v Plzni

Z toho důvodu zde byl přechodnou dobu úpravou stanoven zákaz vjezdu nákladních vozidel nad 3,5 tuny s výjimkou vozidel stavby. Zároveň se do jednoho místa koncentrovaly projíždějící osobní automobily.

„Ke zvýšenému provozu došlo vlivem rozsáhlých stavebních prací, které vyvolaly značné dopravní omezení v dotčené oblasti. Proto je také tranzitní doprava pokud možno naváděna na stanovené objízdné trasy. Pro místní obyvatele to samozřejmě znamená určité zatížení a komplikace, které jsou však nezbytnou daní za nové silnice“, vysvětluje Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3.

Na to jak řidiči dodržují dopravní značení, se v minulém týdnu vyrazili podívat také strážníci Městské policie Plzeň.

„V úterý a ve čtvrtek ráno se hlídky Městské policie Plzeň Bory zaměřily na dopravní situaci v Plzni Radobyčicích a na to jak řidiči dodržují dopravní značení po vyznačení objízdných tras. Strážníci celkem  zkontrolovali 19 vozidel,  uděleny byly  2 pokuty“, informuje Jana Pužmanová, tisková mluvčí Městské policie Plzeň.

V těsné blízkosti inkriminované křižovatky se silným provozem se rovněž nachází dvě provizorní zastávky autobusů MHD, kde hlavně ráno nastupují děti do autobusů při své cestě do školy.

„Na toto choulostivé místo jsme umístili preventistu veřejného pořádku, který zde zajišťuje bezpečný přechod a pohyb dětí v okolí těchto provizorních zastávek. V době odjezdu dětí a školní mládeže na vyučování se zde vytváří nebezpečná situace vyplývající ze zvýšeného pohybu dětí a zároveň do stejného místa odkloněných vozidel. Preventista v tomto místě působí v době ranního odjezdu dětí, tedy mezi 7. a 8. hodinou ráno a bude zde až do zahájení letošních letních prázdnin“, prozradil David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 04.06.2019 12:01



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka