Dopravu v Plzni omezí dvě velké vodárenské rekonstrukce

Plzeňská vodárna zahájí dvě nové velké rekonstrukce vodovodu a kanalizace za desítky milionů korun.

Cílená propagace v Plzni

V Purkyňově ulici se bude rekonstruovat vodovodní řad a kanalizační stoka včetně přípojek za více než 41 milionů korun.

Rekonstrukce zahrnuje obnovu vodovodního řadu včetně 33 přípojek v téměř dvoumetrové hloubce a zhruba půlkilometrové délce. Rekonstrukce kanalizace tu znamená obnovu kanalizační stoky dlouhé více než 400 metrů a 77 přípojek. Kanalizační potrubí se bude vyměňovat v až 4,5 metrové hloubce.

Stavba je naplánována v termínu od začátku června do konce října 2021 mezi ulicemi Prokopova – Petákova a v tomto úseku musí řidiči počítat s omezením dopravy. Předpokládají se plné uzavírky ve třech etapách, v Prokopově ulici se počítá s omezením na jeden víkend při sanaci kanalizační šachty.

Ve Zborovské ulici se začne opravovat kanalizace v úseku od Samaritské ulice až k areálu Správy a údržby silnic Plzeňského kraje, předpokládá se termín od srpna do listopadu 2021. Nově navržená stoka DN 300 a DN 250 bude provedena z kameninového potrubí v až čtyřmetrové hloubce, a to včetně obnovy kanalizačních přípojek. Stavba se dotkne vozovky a chodníku.

Dopravní omezení nejsou zatím přesně stanovena, veřejné dopravy včetně trolejbusů s alternativním pohonem by se týkat neměla. Omezena ale bude doprava osobních a nákladních automobilů.

"Při obou rekonstrukcích žádáme řidiče a všechny cestující, kteří budou těmito inkriminovanými úseky projíždět, o trpělivost při nezbytných omezeních, která se jich dotknou a za něž se omlouváme," říká mluvčí Vodárny Plzeň Dana Veselá.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka