Dopřejte svému autu péči, jakou si zaslouží

Auto poskytuje svému majiteli celou řadu možností a pohodlí při dopravě za prací, zábavou a dalšími záležitostmi. Zaslouží si proto tu nejlepší péči.

Jarní servisní akce AUTO CB

A nemusíte být přímo motorističtí nadšenci abyste poznali, že důsledná starost o auto se vám vrátí v podobě jeho delší životnosti i menších nároků na opravy a případné výměny jednotlivých částí. Tato starost zahrnuje nejen návštěvy servisů, ale také používání skutečně kvalitní autokosmetiky.

Co je o kvalitní autokosmetika?

Mluvíme-li o tom, že by motoristé měli používat kvalitní autokosmetiku, je na místě otázka, co tím vlastně myslíme. Chceme od ní dvě věci, tou první je, aby plnila skutečně to, co má. Tou druhou potom to, aby nikterak nepoškozovala lak a v ideálním případě jej naopak pomáhala chránit.

Zaostřeno na vosk na auto

Výše uvedené platí samozřejmě i pro vosk na auto. Ten může být buď přírodní nebo syntetický. Nelze s absolutní platností říct, že je jeden z nich za všech okolností kvalitnější než ten druhý. Přírodní vosky jsou sice obecně považovány za kvalitnější, ty nejlepší syntetické ale zase vynikají v ochranně laku.

Výběr konkrétního vosku bude záležet samozřejmě na několika parametrech. Mezi ně patří odstín barvy, roční období apod.

I čelní sklo si zaslouží vaší péči

Stále se zvyšující zájem mají řidiči o tzv. tekuté stěrače. Jejich aplikace na přední okno zajistí, že při rychlosti okolo 50 km/hod a vyšší bude voda sama stékat, řidič bude mít lepší výhled a zvýší se tak bezpečnost jeho jízdy. To ale není vše.

S vodou totiž tekuté stěrače odpuzují i nečistoty, znesnadňují jim usazování, a naopak usnadňují jejich odstraňování. To se týká např. i hmyzu. Stejně tak oceníte tekuté stěrače i v zimě, kdy usnadňují odstraňování námrazy. I zde je na místě sázka na kvalitu.

To platí samozřejmě i pro ostatní druhy autokosmetiky, jejíž výběr byste rozhodně neměli podceňovat.

Zdroj obrázku: Desizned / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka