Dušičky se blíží, policisté budou kontrolovat hřbitovy

Policisté budou dohlížet nejen na dopravu, ale také budou provádět časté kontroly hřbitovů.

Cílená propagace v Plzni

Zanedlouho si budeme připomínat památku zesnulých. Toto období je často spjato se zvýšeným provozem na pozemních komunikacích a počtem odcizených věcí  nejen z vozidel, ale také si zloději vyhlížejí občany, kteří při úpravě hrobu ponechají byť jen na malý okamžik své cennosti odložené a bez dozoru.   Zloději se nebojí ani z hrobů odcizit svíčky, sošky, věnce a další výzdobu. Občanům proto doporučujeme, aby si své hroby vyfotografovali, neboť v případě krádeže nebo poškození hrobu bude pro policii mnohem jednodušší zadokumentovat původní stav hrobu. Zaparkovaná vozidla a ponechané věci v nich jsou jedním z dalších lákadel pro nenechavce. Vaše AUTO NENÍ TREZOR!

Policie doporučuje:
ve svých vozidlech nenechávejte viditelně žádné věci, ani prázdnou igelitovou tašku (zavazadla ve vozidle nenechávejte kolemjdoucím na očích, pokud možno všechny věci uzavřete do zavazadlového prostoru vozidla)
nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle (ani když od vozu odcházíte na malou chvíli)
sledujte své okolí a zavazadla v prostoru odemčeného vozidla
zabezpečením vozidla ztížíte pachateli krádež
využívejte hlídaná parkoviště
při odchodu od vozidla zkontrolujte uzavření oken a dveří
zamykejte vozidlo (i když se vzdalujete od vozidla jen na chvíli)
osobní doklady ani doklady k vozidlu neukládejte do palubní přihrádky

Policisté pořádkové i dopravní policie budou v tomto období dohlížet nejen na bezpečnost a plynulost silničního provozu, ale rovněž tak budou provádět i dohled nad bezpečností na hřbitovech i v jejich okolí. Policie ČR proto apeluje na všechny řidiče, aby jezdili ohleduplně a snížili tak riziko dopravní nehody na minimum, při opuštění vozidla všechny věci uložili do zavazadlového prostoru a nedávali tak šanci zlodějům. Návštěvníkům hřbitovů doporučuje, aby byli ostražití a měli své osobní věci neustále pod dohledem.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 15.10.2018 06:40



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka