Dvě penalty, v deseti. Viktorka padla na Slavii 0:4

Do zápasu na Slavii poslal Pavel Vrba sestavu bez Jana Kopice, který utkání pro lehké zranění vynechal.

Cílená propagace v Plzni

Slávisté se hned v úvodu ujali vedení, zlom ale přišel patrně až s proměněnou penaltou Stocha, jíž navíc předcházela červená karta pro kapitána Hubníka. Sešívaní nakonec v Edenu dovedli zápas k vítězství 4:0.

Slavia se před plným stadionem dostala do vedení už ve čtvrté minutě. Tomáš Souček zůstal nehlídaný uprostřed pokutového území, kam si naběhl na přesný centr od Zrmhala z levé strany. Kozáčik už jeho hlavičku nedokázal vyrazit, a viktoriáni tak museli od samého začátku dotahovat. Vzápětí ale museli domácí sáhnout k prvnímu střídání, stoper Simon Deli přepustil místo Kúdelovi už po deseti minutách hry.

Poté se hrálo poměrně vyrovnaně až do pětatřicáté minuty, kdy se v Edenu začaly dít věci. Martin Zeman nejprve zahrál v pokutovém území rukou, načež sudí Ardeleanu po poradě s videoasistentem nařídil pokutový kop. Toho se ujal Hušbauer, Matúš Kozáčik mu ale vystihl správnou stranu a u levé tyče balon vyrazil. Při následné snaze odklidit balon zasáhl Hubník při hlavičce i Sýkoru a hlavní rozhodčí nařídil další penaltu, navíc ukázal plzeňskému kapitánovi druhou žlutou kartu a poslal jej předčasně do kabin.

Druhé penalty Slavie se ujal Miroslav Stoch, který zamířil do stejného místa jako před ním Hušbauer a zvýšil na 2:0. Do druhé půle tak nastoupili viktoriáni se ztrátou dvou gólů a jednoho hráče.

Krátce po pauze se dostal do dobré pozice na pravé straně Petržela, zkoušel ale ještě stříleným centrem najít na malém vápně Krmenčíka, ten však na balon nedosáhl. Na druhé straně pak pálil Hušbauer, jeho ránu Kozáčik vyrazil před sebe a následně inkasoval tvrdou ránu v souboji s Teclem. Míč doskákal za brankovou čáru, rozhodčí ale gól neuznali kvůli ofsajdu.

Domácí ale přece jen ještě navýšili svůj náskok. Hušbauer vystihl centrem Zmrhalův záběh za obranu a ten z voleje umístil balon přesně ke vzdálenější tyči. V nastaveném čase pak využili Pražané početní převahu ještě ke čtvrté přesné ráně. Tecl odcentroval do vápna, Tomáš Souček podobně jako při první brance utkání hlavou překonal Kozáčika a upravil na konečných 4:0.

7. kolo, sobota 1. 9. 2018, 19:00, Eden Aréna

Slavia: Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli (11. Kúdela), Bořil – Souček – Stoch (72. Baluta), Hušbauer, Sýkora (83. Škoda), Zmrhal – Tecl.

Plzeň: Kozáčik – Řezník, Pernica, Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (60. Ekpai), Čermák (41. Hejda), Zeman (82. Kovařík) – Krmenčík.

Branky: 4. Souček, 40. Stoch (pen), 71. Zmrhal, 90+1. Souček, ŽK: Hušbauer, Ngadeu – Hubník, Kozáčik, Limberský, Krmenčík, 2. ŽK (ČK): 38. Hubník, Rozhodčí: Ardeleanu – Nádvorník, Pospíšil.
Diváci: 17 338.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka