Falešný bankéř vylákal v Plzni ze ženy peníze

Policisté zachránili ženě půl milionu korun. Oslovili ji před bitcoinmatem a upozornili na podvodné vylákávání peněz. Předtím však žena do bitcoinmatu vložila tři sta tisíc korun.

Cílená propagace v Plzni

Plzeňští kriminalisté v současné době zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, kterého se dopustil neznámý pachatel v úmyslu obohatit se. Z několika telefonních čísel jako falešný bankéř kontaktoval čtyřiašedesátiletou ženu, že její bankovní účet není bezpečný a že je nutné, aby svoje peníze převedla na bezpečný rezervní účet, který jí vytvoří. Peníze ze svého účtu pak měla žena vybrat v hotovosti a vložit přes bitcoinový bankomat na účet nový.

Žena tuto radu poslechla a vybrala z účtu 800 tisíc korun. Peníze poté začala vkládat do bitcoinmatu na základě instrukcí falešného bankéře a zaslaných QR kódů. Vložila tam 300 tisíc korun a plánovala vložit dalších 500 tisíc korun. V průběhu vkládání peněz byla oslovena hlídkou policistů, kteří ženě vysvětlili, že v současné době se jedná o velmi častý podvod vylákání finančních prostředků a že se může stát obětí trestného činu. Na doporučení policistů žena vkládání hotovosti do bitcoinmatu zanechala a věc oznámila na policii. V souvislosti s tímto případem opětovně apelujeme na občany, aby na telefonáty „bankéřů“ nereagovali, neprováděli žádné peněžní transakce podle jejich instrukcí a uchránili tak svoje úspory.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 20.04.2023 07:05



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka