Festival Náplavka k světu otevírá v pátek sezonu u Mže na Roudné

V pátek 24.5. se můžete těšit na zahájení festivalu Náplavka k světu. Tento multižánrový letní festival otevře svůj program potřetí v řadě na břehu řeky Mže na Roudné v ulici Na Poříčí.

Cílená propagace v Plzni

Festival Náplavka k světu startuje již tento pátek od 18:00 na břehu řeky Mže (ul. Na Poříčí). Festival letos zahajuje koncertem plzeňské skupiny Celebration  a KB Acoustic Band. Následuje Ohnivá show SWING IT! od 21:45 v podání fenomenálních Žongléros Ansámbl. Celý večer uvede čestný host Helena Řežábová, starostka Městského obvodu Plzeň 1, jako spolupořadatel celého fetivalu.

Těšit se můžete od 24. května až do konce června na letní pohodu na náplavce, projížďku lodičkou, relaxaci u vody a osvěžující občerstvení po celý den od pondělí až do neděle. Letos jsme břeh řeky Mže vybavili houpačkami, lehátkami i skluzavkou pro naše nejmenší! Program festivalu je plný multižánrových večerů a možností potkat se s přáteli. Tak například úterní večery budou patřit Slam poetry a programu Na stojáka live. Ve středu budeme promítat dokumentární snímky formou silent kina ve spolupráci s KineDok. Ve čtvrtek budete moct uskutečnit svůj sen naučit se novým tanečním krokům na našich pravidelných tančírnách pod širým nebem pod taktovkou plzeňských tanečních skupin (Afresh Dance Community, Dance Center Petry Parvoničové, Tanec v Plzni, B-Original, Dance by Lion’s a jiné. Workshopy nového cirkusu Žongléros Ansámbl nás čekají v pátečním podvečeru. Sobotní pohodu pak zakončíme koncerty na břehu řeky a skvělým odpočinkem u vody. Neděle a pondělí pak bude patřit pohodě a poslechu vinylových vln

Letos festival u Mže v ulici Na Poříčí potrvá od 24. května do konce června. Jeho závěr bude zároveň otevírací oslavou nově opraveného úseku náplavky Radbuzy mezi Anglickým nábřežím a Štruncovými sady.

Pět týdnů festivalu je rozčleněno tematicky. Neděle a pondělky jsou určené k relaxaci, odpočinku u vody, jízdě na lodičkách a dalším sportovním a volnočasovým aktivitám. Úterky mají na programu slam poetry a stand-up comedy, středy budou patřit promítání dokumentárních snímků formou takzvaného silent kina, kdy se zvuk pouští divákům do sluchátek. Během festivalových čtvrtků obsadí náplavku tančírny s výukou tanců v režii plzeňských tanečních skupin. O program pátečních večerů se postará místní spolek Žongléros Ansámbl, který nabídne workshopy a představení nového cirkusu. Sobotní večery budou na náplavce patřit koncertům.

Kromě lodiček, houpaček, posezení u vody a dobrého občerstvení vás čeká taky pořádně našlápnutý program :-).

24.5. | Opening ~ 18:00 -21:30 (koncert) Celebration & KB acoustic band, 21:45 (fireshow) Žongléros Ansámbl SWING IT!

28.5. | Vladimir 518 (koncert)

1.6.| Tutti Voci (koncert)

4.6.| Bizár Slam (slam poetry)

11.6.| Slam Arena (slam poetry)

15.6.| Vojtaano (koncert)

22.6.| 31. ročník festivalu TANEC PRAHA | The 31st TANEC PRAHA Festival: tYhle/ Marie Gourdain (CZ): LEGOrytmus; (koncert) Moodshake

25.6.| Na Stojáka (standup comedy)

a to není vše:-)

ve středu 29.5., 5.6., 19.6. a 26.6. se těšte na sérii promítání s KineDok

ve čtvrtek 30.5., 6.6., 13.6., 20.6., 27.6. a pondělí 17.6. (nebo 24.6.) přijďte na tradiční open-air tančírny

v pátek 31.5., 7.6. a 21.6. NOVĚ workshopy nového cirkusu s Žongléros Ansámbl

a konečně v sobotu 25.5., 1.6., 8.6., 15.6., 22.6. a 29.6. koncerty u vody


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka