Festival Sculpture Line promění od středy Plzeň v živou galerii

Západočeská metropole se stane živou a všem otevřenou galerií, již ve středu zde začne sochařský festival SCULPTURE LINE.

Cílená propagace v Plzni

Od 31. května až do 30. září ozdobí plzeňské ulice a prostranství sochy renomovaných domácích i zahraničních umělců.

Obyvatelé i turisté se mohou těšit například na Průzkumníky Michala Gabriela, kteří budou „kráčet“ po Mlýnské strouze, jeho bronzový Kůň pak najde domov ve Smetanových sadech, Andělé moří Michala Trpáka se budou vznášet v Techmanii, kde bude k vidění i obří Bluetoo švýcarského sochaře Marca Mosera.  K odpočinku bude lákat barevná lavice u Rondelu a po setmění bude k vidění zářící „Sharkfin“ Jaroslava Chramosty, který se vynoří z travnaté plochy nad Mlýnskou strouhou.

Mezi dalšími instalacemi najdeme například díla Jaroslava Chramosty, Lukáše Raise, Veroniky Psotkové či Alexandry Koláčkové. Více informací včetně mapy, anotace jednotlivých soch i přehledu autorů budou k dispozici na www.sculptureline.cz.

SCULPTURE LINE umisťuje současná sochařská díla do veřejného prostoru tak, aby do něj vnesla nové emoce, dala mu novou tvář, naznačila nové příběhy. Volbou lokace či trasy objeví návštěvník další souvislosti místa, času a uměleckého díla. První dva ročníky se uskutečnily v Praze a letos poprvé se Sculpture Line rozšířila také do Plzně.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 30.05.2017 14:07



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka