FN Plzeň a její onkologie získaly peníze na ventilátory a dveře

Finanční podporu ve výši 4,6 milionu korun z mimořádného fondu pro boj s onemocněním covid-19 obdrželo pět českých nemocnic.

Jarní servisní akce AUTO CB

Fakultní nemocnice v Praze Motole, Fakultní nemocnice Plzeň, Onkologická a radioterapeutická klinika FN Plzeň, Nemocnice v Karlových Varech a Uherskohradišťská nemocnice.

Tuto částku do fondu, který spravuje Nadace Charty 77 – Konto Bariéry, věnovala společnost Philip Morris ČR. Finanční pomoc je určená na pořízení hluboko mrazících boxů a lednic pro skladování vakcín, plicních ventilátorů, ale také na nákup jednorázového zdravotnického materiálu.

„Philip Morris nás nezklamal. Jeho pomoc v boji proti covid-19 nezůstala jen u loňské akce. I letos tak vznikl mimořádný fond, který v nejdůležitější době pomohl českým nemocnicím v boji s covid-19. Jsme velmi rádi, že finanční prostředky směřují tentokrát i do menších nemocnic, které se v této vlně pandemie často ocitly na hranicích svých možností. Právě zde je pomoc obzvláště potřeba,“ říká ředitelka Nadace Charty 77 – Konta Bariéry, Božena Jirků.

Petr Sládek, ředitel Uherskohradišťské nemocnice, která účelový dar obdržela, dodává: „V ‚covidové‘ době byla většina našeho personálu na hraně svých fyzických i psychických možností. Proto každá pomoc a sounáležitost obrovsky pomáhá. Víte, že si vaší práce někdo cení a váží.“ A doplňuje: „Veškeré finanční prostředky byly použity ke zvládnutí dlouhodobého a vyčerpávajícího boje s covid-19, především k nákupu ochranných pomůcek. Moc si této finanční pomoci ceníme. Boj s pandemií ještě nekončí, ale musíme to společně zvládnout, jinou možnost nemáme.“

Finanční prostředky z mimořádného fondu byly rozděleny mezi pět nemocnic v České republice:

    • Fakultní nemocnice v Praze Motole získala účelový dar 1,2 mil. korun, který je určený na pořízení vybavení pracovišť, kde probíhá očkování proti covid-19. Jedná se například o nákup hluboko mrazících boxů a lednice.

    • Fakultní nemocnice Plzeň obdržela účelový dar 1,2 milionu korun na nákup transportních plicních ventilátorů.

    • Onkologické a radioterapeutické klinice FN Plzeň byl poskytnut účelový dar 500 tis. korun na pořízení bezdotykového vstupu (automatické dveře).

    • Karlovarská krajská nemocnice – Nemocnice v Karlových Varech získala účelový dar 1,2 mil. korun. Z něj bylo použito 700 tis. korun na zdravotnické vybavení pro boj s covid-19: rukavice, respirátory, ochranné pláště, dezinfekci, injekční stříkačky a jehly. 500 tis. korun je určeno na program regenerace pro zaměstnance v první linii.

    • Uherskohradišťská nemocnice obdržela účelový dar 500 tis. korun na zdravotnické vybavení pro boj s onemocněním covid-19, například na rukavice, respirátory, ochranné pláště, dezinfekci, injekční stříkačky, jehly.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka