FN Plzeň otevírá UA Point, ambulanci pro ukrajinské uprchlíky

Z důvodu válečného konfliktu na Ukrajině přichází do Plzně a celého našeho kraje velké množství uprchlíků. FN poskytne potřebnou zdravotní péči všem osobám z Ukrajiny, které projdou registračním procesem.

Cílená propagace v Plzni

A to ve stejné míře, jako pojištěncům zdravotních pojišťoven v ČR. „Na základě pokynu Ministerstva zdravotnictví od čtvrtka 17. března 2022 od 7:00 hodin zřizujeme ve FN Plzeň-Lochotín tzv. UA POINT. Jedná se o nízkoprahovou ambulanci pro osoby z Ukrajiny, jejíž součástí je návaznost péče a tlumočení. Zde nabízíme lékařskou pohotovostní službu pro dospělé, lékařskou pohotovostní službu pro děti a dorost a zároveň i gynekologicko-porodnickouambulanci,“ vysvětluje ředitel FN Plzeň MUDr. Václav Šimánek, Ph.D.

UA POINT se nachází v areálu FN Plzeň-Lochotín, alej Svobody 80, Plzeň, vchod C, ordinační doba 24 hodin denně. Poloha této ambulance zajišťuje návaznost na pracoviště urgentního příjmu. Pro potřeby ukrajinských občanů byla zřízena i telefonní linka UA POINTu  377 103 070.

Pacient ukrajinské národnosti přichází do Přijímací kanceláře, vchod C, FN Lochotín, kde dojde k registraci, a obdrží dotazník a informační materiály v rodném jazyce. Po zaregistrování je vyšetřen ve zmíněném UA POINTu, kde je 24 hodin k dispozici ukrajinsky hovořící zdravotník. Základní ošetření a případně i dalšíodborná zdravotní péče je poskytnuta na tomto místě dětským i dospělým pacientům, ženy s gynekologickými problémy jsou po registraci směrovány přímo do ambulancí Gynekologicko-porodnické kliniky.

Orientační systém areálu FN Lochotín je v hlavních vstupních místech nemocnice doplněn o značení UA POINTu v ukrajinském jazyce.

 

 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka