Folklorní festival zahájí koncert v Konstantinových Lázních

Koncert v Konstantinových Lázních, jenž se uskuteční ve středu 8. června 2022, bude úvodní akcí pětidenního Mezinárodního folklorního festivalu Plzeň. V amfiteátru lázeňského parku se od 19 hodin představí tři domácí a jeden zahraniční soubor.

Cílená propagace v Plzni

Posluchačům zahrají a zatančí Jiskra 58 Sokol Valcha z Plzně, Úsměv z Horní Břízy, soubory Jiskra Plzeň a Sveti Sava z Bosny a Hercegoviny. V případě nepříznivého počasí se koncert přesune do Lázeňského domu Prusík.

„Léčebné lázně Konstantinovy Lázně jsou již tradičně partnerem tohoto festivalu. Jsme rádi, že se po dvouleté pauze, kdy se nemohl kvůli koronavirové krizi uskutečnit, vrací jeho úvodní koncert k nám. Věříme, že zpříjemní pobyt nejen lázeňským hostům, ale že si jej užijí i obyvatelé obce a blízkého okolí včetně turistů,“ uvedla ředitelka lázní Dana Jurásková.
Soubor Sveti Sava z Bosny a Hercegoviny zpracovává bohatou folklorní tradici regionu v okolí města Zvornik. Jiskra Plzeň se věnuje zpracování folklorního materiálu ze západních Čech, je tvořen taneční, hudební a pěveckou složkou. Soubor Jiskra 1958 je složený z bývalých členů Souboru písní a tanců Jiskra z Plzně. Vystupuje s lidovými tanci a písněmi z jihozápadních Čech. Úsměv založil v Horní Bříze folklorista a sběratel Zdeněk Bláha, jenž je dodnes jeho uměleckým vedoucím a autorem hudby. Bohaté muzikantské a taneční zázemí severního Plzeňska, konkrétně Horní Břízy, Dolnobělska, Plaska a Kralovicka, a také oblast Domažlicka a Pošumaví, se staly pramenem pro souborovou tvorbu.

Mezinárodní folklorní festival CIOFF® Plzeň se bude konat od 8. do 12. června 2022. Hlavní program se uskuteční od pátku 10. do neděle 12. června na scénách v centru Plzně. 
Podrobný program na Program festivalu | Mezinárodní folklorní festival CIOFF® Plzeň (mffplzen.eu) 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka