Galerie Ladislava Sutnara patří na konci roku dětem

Poslední výstava roku 2017 patří v Galerii Ladislava Sutnara dětem. Galerie se od 14. prosince do 6. ledna promění v hernu, ale ne jen tak ledajakou – sutnarovskou.

Cílená propagace v Plzni

Rozhodně největším lákadlem je molitanová verze Sutnarovy slavné stavebnice Build the Town, která je zhotovená v nadživotní velikosti. Malí návštěvníci si tak budou moct postavit své vlastní velké město. Kromě velké stavebnice bude k vidění i její malá dřevěná verze, která je přesnou kopií originální verze stavebnice.

Sutnar ve své tvorbě kladl důraz na jednoduchost a barvy, nejinak je tomu i v případě jeho hraček. Aby se děti seznámily se základními tvary a barvami podle Sutnara, vznikla na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara kniha s názvem Inspirace dětem. Knihu vytvořila absolventka Marcela Konárková spolu se Stevenem Hellerem ze School of Visual Arts v New Yorku. U příležitosti výstavy vznikly na základě této knihy pracovní listy, které si budou moct děti na místě vyzkoušet. Z pěti pracovních listů si děti vyrobí například vlastní stavebnici nebo loutku.

Dalším lákadlem je magnetická skládačka, kterou vytvořil student Grafického designu Jakub Ivanovský jako jednu z ateliérových prací. Skládačka je tvořená ze základních tvarů a je jen na fantazii návštěvníků, co vytvoří.

Zastavte se v předvánočním shonu v herně, která bude v galerii až do 6. ledna.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka