Grand Prix v Plzni pro Roberta Kobra

Jedenáctý díl GIANT LIGY v Plzni – Na teploměru bylo 28°C, opět vládlo letní počasí, které si diváci i závodníci na Rapidu užili.

Cílená propagace v Plzni

Sportovní odpoledne na Rapidu odstartovaly kategorie žáků a kadetů, kdy se pořadatelství závodu pro mládežnické kategorie zhostil Jakub Kubias se svým týmem RKCA. V kategorii kadetů zvítězil Daniel Kuběna 33b před Jiřím Rejzekem 26b (oba Akademie cyklistických sportů) na třetím místě dojel Matěj Kubias 23b (RKCA).

Hlavní závod odstartoval přesně v 17:30 hod, kdy s 30vteřinovým náskokem startovali před hlavním pole jezdci kategorie Masters a ženy. V kategorii masters byl znovu nejaktivnější Zdeněk Rubáš (AC Sparta Praha), který s přehledem zvítězil v této kategorii se ziskem 8b.

Peloton tentokrát dojel skupinu po necelých 6 km a odstartoval tak souboj o body do celkového hodnocení kategorie Elite, U23 a juniorů. Velice aktivně si pro body jezdil právě ještě junior Robert Kobr (RKCA) a Petr Fiala (Xeelo cycling team). V únicích byl často vidět i Martin Boubal (Hello CTW), kterému body stačily na celkové čtvrté místo v absolutním pořadí a třetí místo v kategorii Elite. Všichni se tentokrát museli sklonit před skvěle připraveným Robertem Kobrem, který i díky vydatné pomoci týmu ovládl v celkovém hodnocení 11. díl Giant ligy a nasbíral 19b.

V soutěži aktivity Bageterie Boulevard prestige (soutěž aktivity) napříč kategoriemi si nenechal puntíkovaný dres uniknout ani bratr Roberta, Richard Kobr a mohl se také radovat z vítězství o nejaktivnějšího jezdce měsíce září.

Robert Kobr v cíli: „Dneska jsem si věřil, byla to skvělá týmová spolupráce a ani bych nečekal, že to takhle dopadne.“

Dvanáctý díl Giant Ligy 2023 zakončí odveta Grand Prix DURATEC 19. září letošní kriterijní sérii v Plzni na Rapidu.

foto: tomáš tesař

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 13.09.2023 08:09



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka