Hasiči z Plzeňského kraje se úspěšně prezentovali na Bahnech 2019

Oblíbenou akci BAHNA 2019 navštívilo cca 50.000 lidí. Diváci byli nadšeni z ukázky zásahu jednotek HZS Plzeňského kraje a JSDHO z Rokycanska.

Cílená propagace v Plzni

Plzeňstští a rokycanští hasiči zúčastnili akce Bahna 2019

Návštěvnost byla letos odhadnuta na 50.000 lidí. I letos se s ukázkou zásahu úspěšně prezentovaly jednotky HZS Plzeňského kraje a JSDHO z Rokycanska. Konkrétně JSDHO Mirošov, Osek, Skořice, Hlohovice, Radnice, Mlečice, Dobřív, Strašice, Kříše, Hrádek a HZS Plzeňského kraje stanice Rokycany a Košutka. V rámci statické ukázky byl k vidění i vyprošťovací automobil ze stanice Košutka, či Tatra T 815-7 8x8 Titan ze záchranného útvaru ve Zbirohu.

Při ukázce došlo k výbuchu munice

Jednotky během dynamické ukázky předvedly hašení požáru dopadové plochy, které bylo zpestřeno simulovaným výbuchem munice, který "zranil" dva příslušníky. Na pomoc jim přispěchala rokycanská čtyřkolka Traxter a ve vrtulníku LZS i letecký záchranář ze stanice Košutka, který v podvěsu transportoval druhého "zraněného". Mezitím čtyři velkokapacitní cisterny prováděly hašení na spodní části dopadové plochy pomocí lafet.

Ukázka měla pozitivní ohlas a my děkujeme všem zúčastněným hasičům za příkladnou prezentaci činnosti jednotek požární ochrany.

kpt. Mgr. Petr Poncar
tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka