Házenkáři z Újezdu mají nové hřiště s umělým povrchem

Nejen házenkářům slouží nově v plzeňském Újezdě hřiště s umělým povrchem a osvětlením. To nahradilo již vysloužilé bývalé antukové sportoviště.

Cílená propagace v Plzni

Hřiště bylo rekonstruováno díky významné podpoře od Národní sportovní agentury a města Plzně.

„Hráči házené, malé kopané a nohejbalu se dočkali nového moderního hřiště s umělým povrchem. Náklady jsou 4,7 milionu korun. Nejvyšší částku získal klub od Národní sportovní agentury – 3,13 milionu korun, od města Plzně obdržel 1,235 milionu korun. Částkou 250 tisíc korun přispěl Městský obvod Plzeň 4, zbylé náklady putovaly z rozpočtu tělovýchovné jednoty,“ vysvětlil první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký, do jehož gesce patří oblast sportu, a dodal: „Přeji všem sportovcům, ať jim hřiště slouží a mohou zde úspěšně trénovat a následně reprezentovat město Plzeň na různých soutěžích.“

„Mám radost, že jsme s městem a Národní sportovní agenturou dokázali najít cestu, jak společnými silami zafinancovat modernizaci hřiště v Újezdě. Je to důkaz, že neděláme rozdíly mezi centrem a okrajovějšími částmi obvodu. Místním sportovcům přeji, ať jim hřiště dělá samou radost a dobře slouží. Rekonstrukce se podle mého názoru podařila na jedničku,” řekl starosta Městského obvodu Plzeň 4 Tomáš Soukup.

„Jsme oddíl házené, který byl dříve pod tělovýchovnou jednotou Plzeň – Újezd a v roce 2024 oslavíme 60 let od našeho vzniku. Poslední rekonstrukce areálu proběhla v roce 1976. Tato letošní revitalizace areálu nám umožní pokračovat v činnosti a kvalitní přípravě sportovní mládeže i dospělých. Velice děkuji městu Plzni, Městskému obvodu Plzeň 4, Národní sportovní agentuře i všem, kteří se na rekonstrukci podíleli,“ uvedl Ladislav Nový, předseda Handball clubu Plzeň-Újezd.

Namísto původního antukového povrchu má nové hřiště kobercový povrch pro sportovní účely se vsypem křemičitého písku s výškou vlasu 18 milimetrů. Hřiště o rozměrech 43,9 x 25,5 metru je nově osvětleno čtyřmi kusy nových 12 metrů vysokých stožárů, kdy každý z nich obsahuje dvě svítidla. Výstavba zahrnovala vybudování parkoviště a příjezdové komunikace k parkovišti. Poslední fáze rekonstrukce obsahovala vybudování oplocení kolem nových hřišť, provedení sadových úprav a osazení mobiliáře. Modernizace areálu trvala celkem 6 měsíců.

„Nový povrh musí umožňovat mírný skluz noze a rotační pohyby při prudkých změnách polohy sportovce. Umělý koberec je velmi hustý. Nový povrch hřiště je proveden v ploše hřiště minulého, vlastní hřiště na házenou má 40 x 20 metrů s výběhy po podélné i příčné straně do rozměru 43,9 x 25,5 metru. Na ploše hřiště jsme provedli lajnování pro házenou, tenis a tři nohejbalová hřiště. Součástí dodávky byly sloupky pro sítě na nohejbal a tenis, dále dvě branky na házenou, respektive malou kopanou,“ doplnil Ladislav Nový.

Zhotovitelem byla společnost Sportovní podlahy Zlín s.r.o.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka