Hejtman poděkoval hokejistům a pozemkářům Plzně

Mistrům ČR v pozemním hokeji – družstvu TJ Plzeň-Litice a bronzovým hokejistům HC Škoda Plzeň popřál v pondělí 17. června hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard.

Cílená propagace v Plzni

Oba úspěšné týmy dostaly dort od cukrářek Střední školy Horažďovice.

„Rád bych vám poděkoval za skvělou reprezentaci Plzeňského kraje, je to veliký úspěch. Plzeňský kraj sport dlouhodobě podporuje a nadále v tom bude pokračovat,“ slíbil hejtman. Kraj v loňském roce podpořil rekonstrukci hřiště na pozemní hokej v Liticích, a to částkou téměř 1,7 milionu korun. Na financování celého projektu se podílelo ministerstvo školství, město Plzeň, MO Plzeň Litice a také soukromí dárci z řad hráčů a příznivců pozemního hokeje. Modernizace hřiště vyšla na 16,5 milionu korun.

Hráči pozemního hokeje TJ Plzeň-Litice mistrovský titul získali po dlouhých devíti letech. Ve svém týmu se ovšem mohou pochlubit nejlepším „pozemkářem“ sezóny, kterým byl vyhlášen Adam Uhlíř a také nejlepším střelcem extraligy, kterým se stal Reinhard Nicklas. Předseda jednoty na závěr setkání pozval hejtmana na Mistrovství Evropy, které budou od 14. července hostit Litice na svém hřišti.

Bronzem v extralize ledního hokeje se letos pyšní hráči týmu HC Škoda Plzeň, kteří v čele s Martinem Strakou dorazili na krajský úřad hned po „pozemkářích“. „Jsem na plzeňské hokejisty hrdý a mám radost dvojnásobně větší, a to nejen jako občan Plzně, ale také jako bývalý Škodovák,“ řekl hejtman při setkání s hokejisty, dodal, že děti mají v úspěšných hráčích své vzory a je důležité, aby i sami hráči si to uvědomovali. Plzeňský kraj podporuje mladé hokejisty prostřednictvím regionální hokejové akademie.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka