Hledání hub u Nezvěstic se zvrhlo v dramatické volání o pomoc

Dne 20. září v 19:20 hodin, na základně přijatého oznámení na linku 158, vyslal operační důstojník Integrovaného operačního střediska policejní hlídky oddělení hlídkové služby a obvodního oddělení Plzeň 2 na pomoc 65leté ženě.

Cílená propagace v Plzni

Ta se během procházky v lese, kde hledala houby, nemohla vrátit zpět na lesní cestu v okolí obce Nezvěstice. Po celou dobu operační důstojník s oznamovatelkou komunikoval telefonicky, kdy vyslaným hlídkám, během jejich přesunu, upřesňoval polohu, kde by se mohla oznamovatelka nacházet.

Obě hlídky dorazily k vodojemu na konci obce Nezvěstice. Kde se nacházela lesní cesta, která se rozdělovala. Obě hlídky se rozdělily a každá propátrávala jednu z cest. Během průzkumu byl u služebních vozidel zapnutý zvukový a výstražný signál, a to za účelem toho, aby oznamovatelka sdělila, zda slyší zvuk a jestli se tento zvuk přibližuje nebo vzdaluje. Tímto se podařilo zúžit okruh pátrání.

V lokalitě byl nepřístupný terén s kameny, stromy a hustými křovisky, kde vše bylo promáčené vzhledem k deštivému počasí. Žena byla policistou na telefonu poučena, aby křičela a bylo možné ji podle tohoto lokalizovat. Díky perfektní spolupráci operačního střediska a policejních hlídek se seniorku podařilo v lese vypátrat živou a zdravou.

Oznamovatelka uvedla, že byla na houbách kousek za obcí Nezvěstice. Když se vracela zpátky domů, tak si chtěla cestu zkrátit a rozhodla se jít úzkou cestou ze svahu směrem k řece. Podcenila však podmáčenou zem, která se s ní v jedné chvíli utrhla a ona sjela cca 15 metrů dolů ze strmého svahu. Tam se zachytila za kořen, protože jinak by spadla až do řeky. Poté zkoušela vylézt zpět na cestu, ale toto se jí nedařilo. Na místě byla asi 2 hodiny a poté, když zjistila, že to sama nezvládne, zavolala policii.

Pro záchranu zaklíněné ženy policisté ke stromu uvázali provaz, který k ní spustili. Paní se za pomoci provazu a jištění ze strany policistů dostala zpět na rovnější povrch. Policisté ženu doprovodili na zpevněnou cestu o cca 120 metrů dále. Vzhledem k jejímu věku a době strávené venku na místo přivolali záchranáře.

ilustrační foto


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.09.2022 07:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka