Humanitární sklady čelí náporu, Charita v Plzni vyzývá dárce

Diecézní charita Plzeň se obrací na veřejnost za účelem doplnění humanitární pomoci pro výdej lidem prchajícím před válečným konfliktem na Ukrajině.

Cílená propagace v Plzni

Uprchlíci pomoci hojně využívají (viz snímky), potřeba jsou trvanlivé potraviny, jako jsou masové konzervy, rýže či těstoviny. Dochází také mléko. "Prosíme též o dary základních hygienických potřeb, jako jsou šampóny, toaletní papír, zubní kartáčky a pasta na zuby," prosí mluvčí Diecézní charity Petr Šimek. 

Příjem i výdej potravinové a materiální pomoci probíhá v Humanitárním skladu Diecézní charity Plzeň na adrese Cukrovarská 16, Plzeň. Ve všedních dnech od 9 do 16 hodin, o víkendech od 9 do 12 hodin. Z kapacitních důvodů Diecézní charita do odvolání nepřijímá dary oblečení. Sklad je šatstvem zásoben dostatečně.

Na pomoc občanům Ukrajiny přicházejícím v důsledku válečného konfliktu do plzeňské diecéze (Plzeňský a Karlovarský kraj) vyhlásila Diecézní charita Plzeň možnost podpory přes svůj transparentní účet:
č. účtu: 277850809/0300, VS 242, do poznámky připište Ukrajina

Peníze budou použity na zajištění základních životních potřeb těchto lidí.

"Velice děkujeme všem dárcům a dobrovolníkům, kteří naši humanitární pomoc ukrajinským uprchlíkům podporují," dodává Šimek.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka