I letos si v plzeňském Depu můžete vypěstovat vlastní zeleninu

Bydlíte v Plzni a chybí vám mezi vším tím betonem a asfaltem kousek „vlastní“ půdy, kde byste mohli naplnit své zahradnické touhy?

Cílená propagace v Plzni

Pronajměte si záhon v PěstírněDEPO – komunitní zahradě, kterou provozuje spolek Pěstuj prostor na nádvoří DEPO2015. Kromě pěstování nabízí i zázemí pro posezení či grilování.

„Zeleninu a bylinky pěstujeme v unikátních obřích betonových květnících s keramickou mozaikou od Františka Pavlase, které si můžete pamatovat z různých míst v Plzni – dříve stávaly například na náměstí či u výstaviště a nám se jich několik podařilo zachránit před odvozem na skládku. Pro zájemce je k dispozici ještě volných několik záhonů – jeden metr čtvereční pěstební plochy si mohou pronajmout za 700 Kč, dvojnásobek za 1 100 Kč. V ceně je zahrnuto vše potřebné k zahradničení, kromě semínek a sazenic, jejichž výběr je na každém zahradníkovi,“ říká Silvie Hašlová ze spolku Pěstuj prostor. „Sklizeň obohatí také mnoho druhů bylinek ze společného záhonu a prostory zahrady mohou zahradníci využít také k posezení s přáteli či grilování“ dodává.

Nejen začátečníci, ale i zkušenější zahradníci jistě ocení „Zahradnický klub“ – pravidelná setkání s odbornicí na přírodní zahradničení Alenou Lehmannovou, během kterých poradí, co zrovna sázet, jak o zahradu pečovat a zároveň zodpoví dotazy pěstitelů. První z nich se uskuteční v úterý 13. března od 17 do 18 hod, od dubna budou pokračovat každé sudé úterý ve stejný čas. Vstupné je 50 Kč.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 11.03.2018 10:40



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka