Infocentrum kraje a Bavorska na náměstí v Plzni má za sebou rok fungování

Při příležitosti prvního výročí od otevření společného Regionálního infocentra Plzeňského kraje a Bavorska se ve středu 17. května setkali zástupci kraje a německé strany.

Cílená propagace v Plzni

Cílem bylo spolupráci zhodnotit a podpořit její další rozšiřování.

V prostorách infocentra na náměstí Republiky 17 v Plzni se při této příležitosti setkal hejtman Josef Bernard s Willim Killingerem, zastupujícím zemským radou okresu Regen. Dále se setkání zúčastnili členové Rady Plzeňského kraje a za německou stranu zástupci institucí zaměřených na cestovní ruch a také Simona Fink, která má na starosti koordinaci spolupráce mezi Českou republikou a Bavorskem.

Hejtman ve své úvodní řeči zmínil význam toho, že Česká republika je členem Evropské unie a zaměřil se také v číslech na obchodní bilanci mezi Českou republikou a jinými zeměmi, přičemž jednoznačně vede obchod s Německem. Náměstek hejtmana Ivo Grüner zhodnotil společný projekt informačního centra jako velmi prospěšný. Uvedl, že to není jen společný projekt dvou sousedících zemí, ale také přátel. Podobně hovořil také Willi Killinger, který mimo jiné pozval hejtmana na jednání do Zwieslu.

V následné prezentaci byly zmíněny projekty a akce, které se v infocentru během roku uskutečnily. Jednalo se například o soutěž pro žáky středních škol, tiskové konference, setkání se seniory nebo hudební odpoledne.
Infocentrum slouží k prezentaci obcí, akcí a turistických možností v celém Plzeňském kraji, ale stejně tak tu zájemci najdou informace o Bavorsku, turistických zajímavostech, vyžití pro rodiny s dětmi nebo seniory. Návštěvníci si zvykli do infocentra přicházet pro informace v případě, že například plánují výlet po kraji nebo do sousedního Německa, a někteří se opakovaně vrací. Na jednom místě zde totiž najdou nejen propagační materiály a mapy, ale je zde personál ochotně jim s naplánováním výletu pomůže.



Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka