Iniciativa proti prodeji plzeňské teplárny nabírá na obrátkách

Zástupci KSČM Plzeňského kraje pokračují v podpisových akcích pod Petici a Návrh místního referenda o připravované fúzi městské teplárny s Křetínského společností Plzeňská energetika.

Cílená propagace v Plzni

Krajská KSČM proti tomuto návrhu ostře protestuje, neboť přechod městské teplárny do soukromých rukou by dříve či později přinesl razantní zvýšení cen tepelné energie a vznik monopolu Křetínského společnosti na výrobu tepelné energie na území města. Krajským komunistům se nelíbí ani způsob projednání této obří transakce, jehož potvrzení se v městském zastupitelstvu podle nich chystá bez patřičné veřejné diskuse a informování občanů na 14. 12.

Ve městě postupně přibývá podpisových míst této inciativy. Kromě sídla strany v Purkyňově ulici a petičního stánku v pasáži OC Rokycanská (Tesco) je zřízeno již 8 podpisových míst v různých plzeňských restauracích. "Nespoléháme však pouze na stálá podpisová místa, ale vyrážíme samozřejmě též za občany do ulic. Kromě každodenních obchůzek v centru města jsme byli přítomni kupř. též před fotbalovým stadionem FC Viktoria Plzeň před sobotním ligovým zápasem. Na všech našich akcích se snažíme veřejnost informovat o chystaném záměru fúze, přičemž i přes pokračující medializaci celé záležitosti se ukazuje, že mnozí občané o celém věci stále nic nevědí, což samozřejmě nahrává do karet záměrům městského zastupitelstva," tvrdí komunisté.

„Bez Vás bych vůbec nevěděl, co se chystá. Díky, že se tak snažíte“, řekl jeden z podepisujících. „Nikdy jsem komunisty nevolila. Ale teď jste tady jediná strana, která myslí na lidi a hájí jejich zájmy. Ostatní koukají jen na svoje koryta a lidi je nezajímají“, sdělila před stadionem jedna starší paní.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka