Jachtařský tým Masterlan vybojoval v Quiberonu 8. místo

Tým ve složení kormidelník David Křížek a kosatník Antoine Joubert (FRA), vybojoval ve druhém závodě Flying Phantom Extreme Sailing Series ve francouzském Quiberonu 8. místo.

Cílená propagace v Plzni

V úvodním dnu závodu se odjelo 6 rozjížděk a náš tým se postupně zlepšoval a sehrával. Nakonec dokázali David s Antoinem zajet na 4. a dokonce i na 2. místě. Ve druhém dnu již tolik nefoukalo a posádce se dařilo o poznání méně. Tým dojel jednou na 5. místě, ale zbytek dojezdů byl spíše horší. Další den se pak čekalo na vítr až do pozdního odpoledne. Podmínky pak byly naprosto dokonalé. Hladká voda a postupně značně sílící vítr. Létající katamarány začaly dosahovat závratných rychlostí a nebyla nouze o divoké situace a několik převržení. Úvod byl pro tým MASTERLAN slabší, ale v těch nejnáročnějších podmínkách dokázali Křížek a Joubert dojet na 4. a 5. místě. Poslední den se pak mělo jet velké finále. Rozjížďka za dvojnásobek bodů. Náš tým mohl jen získat. Na 7. místo chyběly pouhé 2 body a na 6. jen 6 bodů. Vše bylo tedy otevřené a bylo o co bojovat. Vítr tentokrát ale nepřivál a tak se výsledky uzavřely po 17. rozjížďkách. Český tým MASTERLAN si tentokrát odváží 8. místo a po druhém závodě se řadí na průběžné 6. místo v této prestižní Flying Phantom Extreme Sailing Series 2018.

“Všichni fandové týmu s napětím očekávali, jestli odrovnám i francouzského kosatníka, ale musím přiznat, že tentokrát jsem nejvíc trpěl sám. Pohmožděný kotník, oteklé a posekané nárty a ruka oteklá tak, že to bylo znatelné i přes rukavici. Stálo to ale za to. Neuvěřitelný a nesmírně vyrovnaný závod. Dlouho se mi nedařily starty, ale v silnějším větru jsem si vše vynahradil. Divoké jízdy ve vysokých rychlostech a celá řada karambolů. Jednou jsem u návětrné brány jen těsně minul závodníka, který vypadl z lodě a díky plovoucí vestě se ani před námi nemohl potopit. Vše naštěstí dobře dopadlo a zareagoval jsem včas. Antoine Joubert je skvělý kosatník a hodně jsem se toho od něho přiučil. Teď to ale budu muset předat stálým kosatníkům týmu, tedy Milanovi Harmáčkovi a Zdeňkovi Adamovi. Doufám, že už budou na další závody ve formě a nastoupíme opět v ryze českém složení. Nyní se chystám na mistrovství republiky katamaránů a na 18. ročník Lipno Marathonu,” řekl kormidelník týmu MASTERLAN David Křížek.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka