Jak vybavit dětský pokoj a vyhnout se budoucí přestavbě

Při zařizování dětského pokoje myslete do budoucna, vyhnete se tak přestavbám a ušetříte.

Cílená propagace v Plzni

Rostoucí nábytek vám vydrží od útlého věku dítěte až do puberty středoškoláka a na rostoucí posteli se vyspí i dospělý člověk. Důkladně vybírejte i matraci, díky které předejdete zdravotním problémům dítěte. Pokoj by neměl být nábytkem zastavěný celý, prostor na hraní, domácí úkoly i odpočinek je velmi důležitý.

Rostoucí nábytek vám může vydržet po celé dospívání dítěte

Psací stůl a židle se vstupem dítěte do školy stává důležitým prvkem pokoje. Díky stolu s nastavitelnou výškou již každý rok nemusíte řešit problém, že vaše dítko zase povyrostlo. U stolu upravíte výšku a sklon stolové desky, díky čemuž lze předcházet únavě, bolestem hlavy i poškození páteře. Nastavitelné psací stoly najdete například na e-shopu Maxi postele, z objednávky ušetříte nějakou korunu, když využijete Maxi postele slevový kód.

U rostoucích židlí nastavíte výšku, hloubku sezení a opěrku zad. Důležité je, aby nohy dítěte byly pevně na podlaze a záda se opírala o opěradlo, úhel v kolenou by měl být přibližně 90 stupňů. U menších dětí bývá praktičtější pevná židle, starší ocení kolečkovou. Jakákoliv židle i libovolný stůl musí svým rozměrem odpovídat aktuální výšce postavy. Kancelářský nábytek pro dospělé se neumí dětem dostatečně přizpůsobit, proto na trhu najdete právě rostoucí nábytek, který vám poslouží i při nástupu puberťáka na střední školu.

Na trhu objevíte i rostoucí postel, u které se nastavuje celková délka s délkou roštu. Postel lze prodloužit až maximálně do 200 centimetrů, vyspí se na ni tedy i dospělý člověk. Jakmile dítě vyroste z dětské postýlky můžete zakoupit rostoucí postel, na kterou se vejde i v pozdějším věku. Peníze musíte investovat jen do větší matrace.

Využijte prostor na maximum, nábytkem ale nezastavujte celý pokoj

Dětský pokoj nebývá příliš velký, je proto nezbytné pořídit nábytek s velkým úložným prostorem, chytře ho rozestavit a zároveň nechat v místnosti dostatek prostoru na různorodé aktivity. Využijte prostor až ke stropu, pořiďte vysoké skříně a do vrchních polic umístěte sezónní oblečení či oblečení, ze kterého již děti vyrostly.

Domeček, týpí, kreslicí tabule, stolek na kreativní tvoření nebo horolezecká stěna a skluzavka přímo v pokoji? Volný prostor pro hraní je pro děti velmi důležitý. Hračky, knížky, plyšáci i oblečení na dostupných místech podporuje dětskou samostatnost. Dítě by se zároveň nemělo pohybovat několik let ve stejném prostředí, textilie a barevné doplňky lze jednoduše a levně obměňovat.

Prostor v pokoji zařiďte tak, aby děti měly dostatek místa na všechny potřebné aktivity – útulná postel na spánek, týpí na odpočinek, koberec na hraní, koutek s psacím stolem na domácí úkoly a jiné. Různě řešení skříně, knihovny i doplňky zakoupíte v různých obchodech s nábytkem, jakmile se ale objeví na e-shopu Lino sleva, ušetříte z nákupu i stovky korun.

Na matraci pro děti nešetřete, předejdete tak zdravotním problémům

I výběr správné matrace je při zařizování dětského pokoje důležitý, neboť dítě tráví v posteli více času než dospělý. Dětské tělo se vyvíjí a roste, proto by matrace měla tělu poskytovat dostatečnou oporu. Obecně se doporučují tvrdší matrace odpovídající věku a váze dítěte. Není například vhodný nákup zónové matrace, které bývají určeny pro dospělé jedince.

Zakoupit byste měli i správně vysoký polštář, jenž v budoucnu nezpůsobí krční problémy. Spánek dětem navíc zpříjemníte obrázkovým povlečením, plyšáky či nočními světýlky. Pokud se pro pořízení dětské matrace rozhodnete, nezapomeňte využít slevový kupón Dormeo, díky kterému ušetříte.

Image by Victoria_Borodinova from Pixabay

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka