Jarní novinka z Proudu: Spodně kvašený Velikonoční Mazec

Velikonoční speciální piva už pomalu patří k Velikonocům stejně neodmyslitelně jako kraslice, mazanec či čokoládový beránek.

Jarní servisní akce AUTO CB

V experimentálním plzeňském pivovaru Proud letos poprvé uvařili spodně kvašený speciál, patnáctistupňový Velikonoční Mazec.

„Náš Velikonoční Mazec je sytě zlaté pivo s bílou pěnou, dobrým nasycením a s poměrně dlouhou dobou ležení – přes 90 dní. Robustní sladová vůně je doprovázena i výraznou sladovou chutí s karamelovým nádechem, která je doplněna vyšší hořkostí. Ideálně se tak doplní vyšší plnost a sladkost. Chmelové aroma je spíše kořeněné až květinové, typické pro český chmel. V doznívání je toto pivo i přes svoji sílu jemné a působí velice čistým dojmem povzbuzujícím k dalšímu ochutnání,“ představuje novinku sládková pivovaru Proud Lenka Straková.

Velikonoční Mazec, stejně jako další piva z Proudu, je možné zakoupit v e-shopu Proudu, ve vybraných pivotékách či ochutnávkových pivnicích.

O pivovaru Proud
První várka piva byla v plzeňském experimentálním pivovaru Proud uvařena 29. 9. 2020. Do konce roku 2022 Proud uvedl na trh přes 30 různých piv. Základní portfolio tvoří: TheMže – English Pale Ale 10, Ventill – ležák 11, Soutock – žitná IPA 13, Cotel – Stout 14, Veer – West Coast IPA 14 a nealkoholické pivo Proovan. Sortiment doplňují sezónní speciály, limitované edice piv či oblíbená řada Barrel Aged (piva stařená v dubových sudech po whisky či víně). Mezi oceněními z prestižních pivovarských soutěží, které Proud získal, je například 1. a 2. místo v kategorii speciály – svrchně kvašená piva v soutěži Zlatý pohár Special Pivex 2022. Piva z Proudu jsou v prodeji v eshopu, na Rohlík.cz a Košík.cz, ve vybraných prodejnách Albert v Plzni a Praze, v Kauflandech v západních Čechách, v pivotékách a ochutnávkových pivnicích po celé republice i na akcích či festivalech. Aktuální informace na webu pivovaru v sekci Kam na pivo.
Proud sídlí v Plzni, v bývalé elektrárně na soutoku řek Mže a Radbuzy. Pivovar je součástí Plzeňského Prazdroje, ovšem v nejvyšší možné míře působí samostatně a nezávisle. Návštěvníkům je přístupný v rámci komentovaných prohlídek spojených s ochutnávkou.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka