Juniorský půlmaraton v Plzni se blíží

Za okny ještě vládne zima, ale jaro se nezadržitelně blíží. A s ním i dvaadvacátý ročník Juniorského maratonu.

Cílená propagace v Plzni

Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky opět zamíří do Plzně a registrace jsou již v plném proudu!  Která škola v kraji bude ta nejrychlejší? To se ukáže už v úterý 10. dubna ve Smetanových a Kopeckého sadech.

Juniorský maraton je projektem organizátorů závodů RunCzech, jehož cílem je rozběhat středoškolské studenty po celé České republice.

„Stačí dát dohromady desetičlenný tým, ve kterém musí být alespoň tři dívky. Každý člen týmu běží svůj štafetový úsek o délce 4,2 kilometry. Studenti tak postupně zdolají celou maratonskou vzdálenost. Cíl je jednoduchý, a sice společným úsilím dorazit do cíle dřív než soupeři,“ představuje Juniorský maraton Igor Murko z týmu RunCzech. Účast v projektu je zdarma. Svůj školní tým lze registrovat na stránkách www.runczech.com/jmc.

Vítězné týmy z krajských kol postupují do finále. To se uskuteční v neděli 6. května v rámci Volkswagen Maratonu Praha a studentské štafety odstartují z první řady po boku nejlepších světových vytrvalců!

„Pro nejlepší týmy je to fantastická příležitost, jak si zazávodit s nejlepšími světovými vytrvalci. Ti nejrychlejší studenti s nimi doběhnou třeba až na Karlův most,“ dodává Murko. V  roce 2017 Juniorský maraton absolvovalo 2 550 běžců a zájem o registrace naznačuje, že letos by toto číslo mohlo být překonáno.

Každý účastník se kromě sportovního zážitku může těšit také na běžecké tričko, startovní číslo, občerstvení a bohatý doprovodný program. Juniorského maratonu se kromě studentů mohou aktivně zúčastnit i učitelé, kteří kromě podpory svého týmu také skládají vlastní učitelské štafety.

Ambasadorem projektu je v letošním ročníku televizní moderátor Karel Kašák. Záštitu nad akcí převzal hejtman Plzeňského kraje Bc. Josef Bernard a primátor města Plzeň Martin Zrzavecký. Bližší informace o Juniorském maratonu včetně registračního formuláře do semifinálových kol najdete na www.runczech.com/jmc.

Juniorský maraton 2017 v číslech:

?     255 týmů v krajských kolech

?     126 učitelů v 19 štafetách

?     12 222 naběhaných kilometrů

?     14 780 zapojených studentů

?     3 zahraniční týmy

?     2:28:52 – čas vítězného družstva ve finále

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka