Knižní tip: Do smrti daleko

Michal Březina a jeho noirová vize budoucnosti detektivů.

Cílená propagace v Plzni

Michal Březina už má za sebou vydání knihy Měsíční deník (2016), kde se představil jako autor humorné sci-fi. Dříve se pohyboval na české metalové scéně, stopem procestoval Evropu. Měsíční deník vyšel nyní v audioverzi, pro kterou mu hlas propůjčil Alexej Pyško.

I když jste autorovu tvorbu mohli najít i v dalších publikací, jednu povídku má i ve sbírce Vostrá krása (Golden Dog, 2019), která se zaměřila na humorné a lehce erotické sci-fi, přece jen k dalšímu románovému zářezu tohoto autora prozatím nedošlo. Vše se mění knihou Do smrti daleko. Příběh je zasazen do anglického Doveru a hlavní role se ujal Billy Cowen – soukromé očko. Své místo zde má i několik výrazných vedlejších postav. 

Billy Cowen, veterán vleklé kosmické války Británie s Čínou, dostal za dlouholetou službu velkorysý dar – licenci na provoz detektivní kanceláře. Myslel si, že je to terno. Opravdu si to myslel… Jak se odhodlaný muž stane závislým na stavengeru, hořkém likéru s příchutí dešťové vody? Kdo mu nechává tajuplné, gramaticky vytříbené vzkazy? Jak to bylo tenkrát se sklepem paní Rennebu? A co se stalo na závodech genokrav? Odpověď je někde tam uvnitř.

Tam uvnitř, tedy přímo v knize, najdete příběhy, které jsou velmi specifické jak žánrem, tak i způsobem vyprávění. Návaznost jednotlivých případů je netradiční a informace jsou podávány způsobem, který vás přiměje se k povídkám vracet. Do ruky se vám dostává zábavné čtení s myšlenkou.

S knihou Do smrti daleko budete v ruce třímat zajímavý žánrový mix, kdy se sci-fi z relativně blízké budoucnosti spojuje s detektivními příběhy, které jsou až noirového ražení, nechybí akce, nečekané pointy i trochu té tajuplné atmosféry. Příběh je tak postaven do nečekané roviny. S Billy Cowenem a jeho případy se nudit nebudete.

Do smrti daleko je na trhu od 8. listopadu 2021.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/do-smrti-daleko/

O nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog se zaměřuje na horor, thriller, detektivku a další žánrovou literaturu (fantasy, scifi). Jedním z cílů nakladatelství je podpořit české hororové autory, vydávat je pod jednotnou značkou a spojit je tak v soběstačnou a fungující skupinu.

Více na www.goldendog.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka