Koledu pro Ledovec nahrála i Plzeňská filharmonie

Organizace Ledovec, která v Plzeňském kraji pomáhá lidem se zkušeností s duševním onemocněním, vyrazila na vánoční koledu.

Cílená propagace v Plzni

Podpořit organizaci a koledovat pro ni se rozhodla čtveřice interpretů – Plzeňská filharmonie, skupina EXTENSION, Stoker One Man Band a hudebník Jirka Mucha. Koledy jsou zveřejněny na internetových stránkách KoLedovec.cz, kde jsou i další informace ke koledování ve prospěch organizace.

„Činnost organizace vnímáme jako potřebnou a užitečnou. Jsme rádi, že můžeme Ledovec touto formou podpořit,“ uvádí Lenka Kavalová, ředitelka Plzeňské filharmonie. Příznivci filharmoniků i dalších hudebníků mohou vedle podpory prospěšné činnosti přispět i k vítězství svých oblíbených interpretů v soutěži koledníků. „U jednotlivých skladeb budeme sledovat výši podpory a na Silvestra vyhodnotíme nejúspěšnějšího koledníka,“ vysvětluje Petr Moravec, ředitel Ledovce.

Organizace Ledovec získává podporu z veřejných zdrojů. „Ne všechny naše aktivity je možné podpořit dotací, a ne na vše se nám podaří dotaci sehnat. Proto bychom chtěli touto cestou poprosit o dar na zajištění našeho provozu,“ uvádí Petr Moravec. 

Spolek Ledovec pomáhá lidem s duševním onemocněním prostřednictvím komunitních týmů, do kterých jsou zapojeni psychiatři, psychologové, terapeuti, sociální pracovníci, případně odborníci z dalších profesí. „Pomáháme s těžkými situacemi v nejrůznějších oblastech - od zvládání projevů nemoci až po řešení dluhů, hledání zaměstnání či bydlení. Poskytujeme také krizovou telefonickou pomoc,“ upřesňuje ředitel organizace. Důležité jsou podle něj v činnosti organizace i svépomocné a osvětové aktivity. Organizace ročně podpoří na 2,5 tis. osob.

Duševní onemocnění není zdaleka okrajovou záležitostí. Počet lidí vyhledávajících odbornou pomoc navíc trvale narůstá. Podle vybraných statistických údajů počet osob s duševním onemocněním v ČR překračuje 700 tisíc, podle dalších odborných zdrojů je ještě vyšší. V souladu s dlouhodobou strategií rozvoje psychiatrické péče v ČR je třeba posilnit síť ambulantních a terénních služeb. „Pomáháme lidem nejen ambulantně u nás, ale i přímo u nich doma, či kdekoli jinde v terénu, kde je potřeba. Takto nastavená podpora má za cíl předejít hospitalizaci, popřípadě se z ní co nejdříve vrátit zpět do běžného života,“ uzavírá Petr Moravec.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka