Koloběžkáři zvou na mistrovství republiky v Plzni

Koloběžky a koloběžkový sport zažívají svůj rozmach a předposlední červnový víkend (22. – 23. června) proběhne v Plzni český koloběžkový svátek - Mistrovství republiky s mezinárodní účastí- ZLATÁ KOLOBEŽKA.

Jarní servisní akce AUTO CB

Závody Kritérium a Štafety se konají v sobou 22.6.2019 na Doubravce v Areálu SKP RAPID SPORT. První, ve 14:30, startují předžáci (mládež pod 10 let)  a v 15:45 přijde na řadu hlavní závod  mužů, kde se a očekává vypjatý a divácky atraktivní závod s předpokládaným hromadným finišem. Sobotní program vyvrcholí závody štafet od 17:00, respektive 17:35 závod mužů.

V neděli 23.6. pokračuje Mistrovství Republiky na Košutce za konečnou tramvaje č. 4, start u Ranče Šídlovák, na silnicích směrem na Záluží a Ledce. Start žen a žáků v 9:25. Muži pak startují závod na 36 km v 10:50.  Jelikož je na silnici na Záluží nový asfalt, lze očekávat, že špička závodu mužů přesáhne na hladkém povrchu průměr přes 30 km/h!

„Koloběžkový sport několik posledních let roste a to především v kategorii mládeže, ke dnešku je přihlášen rekordní počet mladých závodníků, celkově očekáváme účast okolo 200 koloběžkářů, včetně 20 zahraničních borců.  Naši závodníci  mají určitě šanci ve svých kategoriích, v hlavním závodu jsou největší favorité Tomáš Pelc a Michal Kulka z Prahy, tak výborně může zajet nestárnoucí domací legenda, Ladislav Provod, nebo mladí závodníci Jan Pavel a Vojtěch Hrůza.“


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 20.06.2019 17:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka