Koordinátoři dobrovolnictví převzali ceny Maják

Ocenění Maják pro koordinátory dobrovolnických aktivit v Plzeňském kraji byla v pátek udělena v plzeňském TOTEMU. Převzala si je osobně či v zastoupení desítka „dobrých duší“, které svůj čas věnovali či věnují jiným lidem.

Cílená propagace v Plzni

 A činnostem, tam kde je potřeba. Záštitu nad oceněním Maják převzal hejtman Plzeňského kraji Rudolf Špoták. 

„Dobrovolník je člověk, který svůj volný čas a pozornost věnuje někomu či něčemu, co má v jeho očích smysl. Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM se dobrovolnictví věnuje již téměř 25 let - a to už je důvod poděkovat - poděkovat všem, kteří se dobrovolnictví věnují,“ zaznělo z úst čestného hosta při udělování ocenění Maják, Pavla Pavlovského z Divadla Josefa Kajetána Tyla.

Bez dobrovolníků by řada organizací nemohla fungovat, protože mnoho jejich činností nelze - z nejrůznějších důvodů – financovat. 

„Ocenění Maják, které bylo dnes uděleno, je oceněním práce koordinátorů dobrovolníků a dobrovolnických činností. I koordinátoři vykonávají své aktivity s nejvyšším nasazením, ale protože nejsou tzv. v první linii, málo se o jejich působení ví. Koordinátor dobrovolníků je skutečným ,majákem ve tmě´, který svítí na cestu těm, kteří směřují se svojí nezištnou pomocí za těmi, kteří ji potřebují. Koordinátor dobrovolníků však nejen propojuje potřebné s dobrovolníky, ale je také ,strážcem plamene´ v samotném dobrovolníkovi,“ vysvětluje vznik této bohulibé tradice Vlastimila Faiferlíková, ředitelka Regionálního dobrovolnického centra Plzeňského kraje a Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM, které ocenění Maják vymyslely a organizují. 

Loni se Maják uděloval poprvé jen v Plzeňském kraji a patronem se stal tehdejší radní Plzeňského kraje pro sociální oblast a dnešní hejtman, Rudolf Špoták. Ten i letos přijal nad udělením cen Maják a celými Dny dobrovolnictví záštitu. Maják se letos, inspirován naším krajem, uděluje i v dalších regionech. 

„Práce koordinátorů dobrovolnické činnosti zaslouží nejvyšší možné společenské ocenění. Díky nim mohou ti, kteří chtějí pomáhat potřebným, nasměrovat svou snahu a pomoc tam, kde je to třeba. Vážím si všech, kdo ve svém volném čase dávají své srdce i práci tam, kde je to třeba. Děkuji vám za to a blahopřeji vám k ocenění, které si právem zasloužíte,“ přeje oceněným koordinátorům hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták. 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka