Korytný rybník se opět lovil pro charitu

Charitativní výlov uspořádal pro děti z Dětského domova Kašperské Hory, Sušice a Chanovice na konci října Drůbežářský závod Klatovy ve spolupráci s Klatovským rybářstvím.

Cílená propagace v Plzni

Konal se v blízkosti obce Oselce.

Výlov rybníka u Oselce probíhal už od časného rána za husté mlhy, která i přesto neodradila rybáře ani děti. Pro někoho by se mohl výlov zdát zcela obyčejným, ale v podání zootechnika z Klatovského rybářství a.s., Jana Kanty, byly děti u vytržení z každé informace a rády se zapojily i do různých kvízů.  Jan Kanta dětem ochotně vysvětloval, co všechno předchází samotnému výlovu, co je to sháňka, kolik práce rybáři odvedou, když musí rybník vypustit a strojit ho k výlovu, jaké sítě používají a jaké druhy ryb v rybníku děti mohou najít.  

Děti se dozvěděly i zajímavosti o jednotlivých rybích zástupcích, správně odpovídaly na to, jak poznají samici od samce a další zajímavosti. Viděly naživo porcování ryby a každé dítě si pak mohlo ryby i potěžkat a určit, o který druh se jedná. 

Nevlídné a chladné počasí nadšené děti rychle zmohlo, a tak se rády ohřály v nedaleké restauraci, kde jim úsměv na obličeji vykouzlil chutný oběd. Na závěr děti dostaly od všech pořadatelů drobné upomínkové dárečky, které udělaly radostnou tečku za celým výletem.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka