Kraj po covidu opět vyhlásí soutěž o vesnici roku

Rada schválila zapojení Plzeňského kraje do 26. ročníku soutěže Vesnice roku, která měla dvouletou pauzu kvůli epidemii covid-19. Soutěž je každoročně vyhlašována od roku 1995.

Jarní servisní akce AUTO CB

 „Cílem této soutěže je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji svého domova, na rozvoji tradic a zapojení se do společenského života ve své obci. Naším cílem je upozornit na význam venkova a zároveň vyzdvihnout aktivitu obcí, jejich představitelů a samozřejmě i obyvatel,“ říká statutární náměstek hejtmana Petr Vanka. Soutěž probíhá vždy nejprve v krajském kole, z něhož vzejde vítěz se Zlatou stuhou. Ten pak postupuje do druhého kola, celostátního.

Plzeňský kraj vyčlenil ze svého rozpočtu na ocenění pro soutěžící obce celkem 545 tis. Kč. Vítěz krajského kola se Zlatou stuhou získá 100 tis. Kč, další ocenění Modrou, Bílou, Oranžovou a Zelenou stuhou pak po 30 tis. Kč. Dále bude udělena Cena hejtmana Plzeňského kraje s oceněním 60 tis. Kč, Cena Rady Plzeňského kraje s oceněním 45 tis. Kč a drobnější ocenění za služby a činnosti v obcích po 10 tis. Kč. Dále pak ocenění Zlatá cihla pro tři obce za oceněné stavby po 10 tis. Kč a Fulínova cena za květinovou výzdobu s oceněním 10 tis. Kč.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka