Kraj finančně přispěje sportovním reprezentantům

Rada kraje schválila celkem 24 žádostí sportovců, kteří v letošním roce budou reprezentovat Plzeňský kraj na mezinárodní úrovni. Mezi žádostmi, které byly sbírány od 25. 2. do 23. 3. 2022, jsou např. siloví sportovci Horníkovi z Vejprnic.

Cílená propagace v Plzni

Ti se účastní závodů v Kazachstánu a Ekvádoru. Dále podporu kraje dostane úspěšná boxerka Viktorie Jílková (mládežnická mistryně Evropy, mistryně světa v thajském boxu) a další sportovci z oblasti střelby, windsurfingu, překážkového běhu či canicrossu nebo závodů psích spřežení. Celkem byla na podporu těchto sportovců dána částka téměř 968 tis. Kč. Celkem je na tento dotační titul alokováno 1,4 mil. Kč. Příjem žádostí je možný do 30. 10. 2022, jde o průběžný titul..

„Máme v kraji řadu úspěšných sportovců, kteří dosahují dobrých výsledků v méně známých sportech. Jako kraj se můžeme pochlubit úspěšnými sportovci na poli silového sportu, motosportu, lukostřelby nebo závodníky se spím spřežením. Podpořit jejich účast na světových či evropských závodech považujeme za důležité mnohdy až existenčně,“ říká hejtman Rudolf Špoták.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka