Kraj podporuje kurzy péče o nemocné pro dobrovolníky

Plzeňský kraj finančně podporuje jednodenní kurzy pro dobrovolníky, kde se naučí základům ošetřovatelství.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tito dobrovolníci pak budou moci pomáhat ve zdravotních a sociálních zařízeních, ale také v domácí péči. Tím by došlo k odlehčení v péči o nemocné nejen v zařízeních, ale především v domácím prostředí. Kurzy začínají v posledním říjnovém týdnu, pro registraci není nutná předchozí zkušenost v oblasti péče i pacienty.

Jednodenní kurzy startují ve čtvrtek 30. října, seznámí zájemce s jednoduchými základy péče o nemocného na lůžku, od obstarání osobní hygieny, přes podávání stravy až po komunikaci s nemocným. Základem kurzu je zvládnutí základních jednoduchých technik péče, účastníci kurzu se naučí během jednoho dne hygienické péči o pacienta, podpoře pohyblivosti pacienta, manipulaci s lůžkem. Dozví se také více o zásadách podávání stravy a pitného  režimu, prevenci proleženin a důležité komunikaci s pacientem. Pro registraci do kurzu není nutná předchozí zkušenost v péči o pacienty, není nutný negativní test na covid-19.

„Získané dovednosti mohou v případě potřeby být využity těmito dobrovolníky či brigádníky v nemocnicích, sociálních zařízeních a hlavně také v domácím prostředí nemocných. To pomůže odlehčit v případě potřeby zdravotnickému systému,“ uvedla ředitelka oblastního spolku Český červený kříž Plzeň-město a Rokycany Lada Brožová.

Podrobné informace, podmínky přijetí do kurzu a samozřejmě i přihlášení do kurzu najdou zájemci na https://zvladnemeto.cervenykriz.eu/ a webu cck-plzen.cz

„Po skončení kurzu obdrží účastníci osvědčení o jeho absolvování. Nejsou vázáni žádnou smlouvou nebo podmínkami kurzu, jakmile bude jich pomoc potřeba, budou kontaktováni a vysláni do konkrétního zařízení, práce bude na smlouvu s daným zařízením,“ vysvětlila Brožová.

Kurzy se konají v Plzni, v Tylově ulici 20 v termínech 30. a 31.10. 9-17 hodin. Dále pak ve dnech 2., 6. a 8. 11. 2020 ve stejném čase.

Plzeňský kraj bude i nadále po skončení uvedených termínů finančně podporovat další kurzy vzhledem k velkému zájmu dobrovolníků. Během prvních 36 hodin se přihlásilo již 70 zájemců.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka