Kraj schválil dotace na lyžařské stopy nebo rodičovská centra

Rada schválila znění pravidel a vyhlášení dotačního titulu „Úprava lyžařských běžeckých tras 2021/2022“. Pro tento účel bylo k rozdělení obcím alokováno 500 tisíc korun.

Cílená propagace v Plzni

„Obce mohou o dotace žádat po ukončení lyžařské sezóny na základě prokázání celkových nákladů obce na úpravu lyžařských běžeckých tras,“ říká náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, IT a evropské záležitosti Petr Vanka a upřesnil, že o dotaci mohou žádat pouze obce, které zajišťují pravidelnou strojovou údržbu lyžařských tras na území Šumavy nebo Českého lesa.  Minimální výše dotace je 5 tisíc korun, maximální výše dotace činí 180 tisíc korun. Žádost budou moci obce podávat v termínu od 21. 4. do 4. 5. 2022 do 12 hodin elektronicky v systému eDotace na https://dotace.plzensky-kraj.cz.

Dalším dotačním titulem, který Rada kraje schválila, je „Odstraňování havarijních stavů a naléhavé potřeby obcí Plzeňského kraje 2022“. Pro tento účel je v dotačním programu alokováno z krajského rozpočtu 20 milionů korun. Může být poskytnuta na pořízení, technické zhodnocení, stavební úpravy a opravy majetku a technické infrastruktury obcí Plzeňského kraje. To vše ale musí být z důvodů havarijních či naléhavých potřeb. Žádosti  budou moci obce podat elektronicky v termínu 1. 4. 2022 – 19. 4. 2022 do 12 hodin.

V oblasti sociální Rada kraje schválila „Program podpory projektů mezigeneračních komunitních, mateřských a rodičovských center v Plzeňském kraji 2022“ a jeho vyhlášení. Alokován je v něm 1 milion korun. „Finanční podpora mezigeneračních komunitních center, mateřských a rodičovských center umožní rozšíření a zkvalitnění jejich aktivit,“ říká náměstek pro oblast sociálních věcí Martin Záhoř s tím, že žadatelé budou moci o dotace žádat od 4. do 25. 4. 2022.

Dalším schváleným dotačním programem je „Program podpory sociálních služeb v Plzeňském kraji 2022“. Z krajského rozpočtu na něj bylo vyčleněno 24 milionů korun. Žadatelé budou moci žádat o dotaci  v termínu od 31. 3. do 18. 4. 2022.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
04.03.2022 08:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka