Krizový štáb Plzeňského kraje chce zastavit pendlery

Na druhém jednání Krizového štábu po vyhlášení nouzového stavu bylo přijato usnesení o zamezení přeshraniční výměny pracovních sil, tzv. pendlerů.

Cílená propagace v Plzni

Dále hejtman informoval, že o víkendu dorazí dodávky respirátorů a roušek objednaných vládou.

„Apelujeme na Ústřední krizový štáb ČR, aby zamezil přeshraniční výměně pracovních sil tzv. pendlerů,“ je znění usnesení, které v pátek odpoledne přijal Krizový štáb Plzeňského kraje. Dle sdělení ředitele KHS také připravují oficiální žádost v podobném znění na Ministerstvo zdravotnictví ČR.

Hejtman na úvod shrnul opatření, která přijal kraj a další činnosti, zejména v oblasti zdravotnictví, a s tím související nákupy osobních ochranných prostředků. Hejtman Josef Bernard také informoval aktuálně o stavu vládní zásilky respirátorů a roušek, která by do kraje měla dorazit o víkendu. „Po víkendu nebo nejpozději v pondělí by měl být dostatek ochranných prostředků. Jediné, co zatím nemáme a budeme dále shánět, jsou respirátory té nejvyšší třídy – FFP3,“ uvedl hejtman.

Každá ze zúčastněných složek – policie, hasiči, armáda, záchranka, zástupce FN a KHS shrnuli situaci a předal aktuální informace.

Zaznělo velké poděkování za spolupráci hasičům HZS PK. Ti se podíleli kromě jiného na vybudování stacionárních odběrových míst, která odlehčila náběrovým sanitkám.


Komentáře

  • Před 4 roky

    Zastavte pendlery !
    Copak nevidíte ta čísla v Domažlickém okrese!

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka