Krizový štáb řešil epidemiologickou situaci v kraji

K operativní schůzce se ve středu sešel Krizový štáb Plzeňského kraje na základě zhoršující se epidemiologické situace v zemi.

Cílená propagace v Plzni

Situaci v kraji hodnotí hygienici jako poměrně klidnou, projednávala se případná opatření v případě zvýšení počtu  nakažených.

Dle informací z krajské hygienické stanice (KHS) nebylo v Plzeňském kraji zaznamenáno komunitní šíření koronaviru a daří se úspěšně dohledávat kontakty nakažených osob. Přesto je potřeba být připraveni a mít předběžně nachystaná případná mimořádná opatření. Vše se bude řídit podle „semaforu“, který aktualizuje ministerstvo zdravotnictví. Vyjma lokality Nová Ves, kde KHS vydala mimořádné opatření, není v kraji jiná lokalita se zvýšeným počtem nemocných. Zástupci KHS také potvrdili, že nejhorší situace je v Plzni, naopak nejlépe si vede Domažlicko, Tachovsko a Klatovsko.

Dalším tématem setkání bylo případné navýšení počtu odběrových míst, která nyní fungují ve FN, v Klatovské nemocnici a v Bioptické laboratoři v Plzni. Pokud by vznikla potřeba počet navýšit, je kraj schopen ve spolupráci s nemocnicemi a HZS PK do dvou dnů odběrové místo vybudovat. Nadále funguje také odběrová sanita.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka