Lázeňská zařízení lámou rekordy. Během čtvrtletí dorazilo skoro dvě stě tisíc návštěvníků

Celkem 197 543 hostů navštívilo během prvního čtvrtletí roku 2018 tuzemská lázeňská zařízení včetně západočeských. Za stejné období loňského roku to bylo o téměř dvacet tisíc návštěvníků méně.

Cílená propagace v Plzni

Do lázní míří stále víc Čechů.

Podle dat Českého statistického úřadu patří letošní první čtvrtletí v počtu hostů lázeňských zařízení zatím k nejúspěšnějším. Dorazilo sem celkem 197 543 hostů, v loňském roce to bylo za stejné období 179 144 lidí a například v roce 2012 jen 154 240 návštěvníků. Celkem hosté letos strávili v lázeňských zařízeních za dané období 1 536 732 nocí a ti tuzemští (99 167) mírně překračují počet těch zahraničních (98 376). V oblíbenosti krajů vede se značnou převahou 121 342 hostů Karlovarský. Podle odhadů bude letošní lázeňská sezóna rekordní a počet hostů by se mohl dostat přes devět set tisíc. V Plzeňském kraji jsou jediné lázně - Konstantinovy Lázně. Ty právě zahajují hlavní sezonu.

„Za první čtyři měsíce letošního roku jsme v prodejích lázeňských pobytů zaznamenali 19procentní nárůst. Celoročně pak očekáváme o zhruba 15 procent víc hostů než v loňském roce. Lidi do lázní táhne zejména příznivá ekonomická situace a sílící uvědomění, že lázně jsou velice účinnou prevencí proti nejrůznějším nemocem. V nemalé míře pomáhají prevenci moderních civilizačních chorob způsobených zejména nepřiměřeným množstvím stresu,“ popsal Richard Šipoš z portálu Spa.cz, který se specializuje na prodej lázeňských a relaxačních pobytů.

Do lázní míří stále víc samoplátců a mladých hostů. Lázeňské procedury si ve větším počtu dopřávají ženy. „Lázně Teplice nad Bečvou zaznamenaly za první čtvrtletí roku 2018 celkem sedmiprocentní nárůst v počtu přenocování u klientů samoplátců oproti stejnému období loňského roku. U klientů přijíždějících přes zdravotní pojišťovny to je nárůst čtyři procenta. Nejvyšší meziroční nárůst v počtu přenocování u klientů samoplátců proběhl v lednu (23 %) a v březnu (9 %). Kromě speciálních časově omezených pobytových nabídek klienti vyhledávají především klasické léčebné pobyty zaměřené na léčbu srdce, vysokého tlaku, křečových žil, ale i pohybového aparátu. Lázně Teplice nad Bečvou se zaměřují především na tuzemskou klientelu. Co se týká skladby klientů, převažují ženy (60 %) nad muži. Mladší generace přijíždí na kratší relaxační víkendové pobyty,“ řekla Sabina Kodlová, obchodní ředitelka Lázní Teplice nad Bečvou.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 20.05.2018 08:23



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka