Letní Čtyřka láká na Bonda, bitvu o Akkon i proměnu Masaryčky

Doubravecký projektor s novou bondovkou Není čas zemřít, dvě akce k budoucí podobě Masaryčky nebo obří historickou bitvu nabídnou letní měsíce v městském obvodu Plzeň 4.

Cílená propagace v Plzni

Lidé se mohou těšit také na pokračování promenádních koncertů v Habrmannově parku, Vítání školního roku, Den s hasiči a pomyslnou tečku za letními dny udělají vyhlášené Doubravecké slavnosti vína.

„Na léto jsme přichystali tradiční i netradiční akce. Mezi stálice patří už 9. ročník Doubraveckého projektoru, který letos proběhne v Lobezském parku od 4. do 6. srpna. Lidé se mohou těšit na životopisné drama Zátopek, novou bondovku Není čas zemřít a druhý díl české pohádky Tajemství staré bambitky. Vstup na Doubravecký projektor je samozřejmě zdarma, začátek promítání je naplánován každý den na 21 hodin. Všechny na akci srdečně zveme,“ říká místostarosta čtvrtého obvodu Zdeněk Mádr (ODS).

Veřejnost na Čtyřce se bude moci seznámit také se záměrem proměny Masarykovy třídy. Představení architektonické studie od renomovaného plzeňského ateliéru projectstudio8 proběhne ve dvou fázích.

„Vizualizace, které ukazují budoucí podobu ulice, lidem poprvé ukážeme v rámci venkovní výstavy. Její vernisáž proběhne 1. srpna v 14 hodin před obchodním domem Centrum, kde bude k vidění tři týdny. Výstava bude v podstatě pozvánkou na hlavní akci, kterou je podrobné představení studie. To se uskuteční 5. září v 17 hodin v Doubraveckém klubu, a to i za účasti vedení obvodu a architektů. Těšíme se na plodnou diskusi s našimi občany,“ uvádí starosta Tomáš Soukup (ANO).

Milovníci historie se pak mohou těšit na rekonstrukci historické bitvy o Akkon, která bude jednou z největších akcí svého druhu v Česku. Takzvaný Templářský víkend proběhne od 26. do 28. srpna na louce u sv. Jiří. Kromě bitvy, dobového tábora nebo šermířského turnaje se lidé mohou těšit i na ohňovou show a hudební vystoupení Daniela Hůlky a hudebních skupin Cocotte Minute a Brutus. Vstupenky si zájemci mohou zakoupit na webu organizátora www.militaristempli.cz.

„Při inscenovaném útoku diváci zažijí to, co museli prožívat bojovníci před 731 lety při útoku těžké jízdy a pěchoty na pozice obránců Akkonu. Ve velkolepém střetu se utkají stovky šermířů za podpory 65 koní a do srdcí obránců vnese strach také těžký obléhací stroj trebuchet ovládaný mamlúky. Celým příběhem bude provázet velmistr templářského řádu Vilém z Beaujeu, jemuž propůjčí hlas herec Přemysl Kubišta,“ uvádí za pořadatele Milan Michael Štrunc ze spolku Militaris Templi.

Kulturní léto na Čtyřce tím ale nekončí. Pro děti jsou připraveny dva běhy příměstských táborů nebo vítání školního roku 1. září v Habrmannově parku. O tři dny později je na programu Den s hasiči, jehož společné organizace se ujaly sbory dobrovolných hasičů na Čtyřce. Návštěvníci se mohou těšit na ukázku požární soudobé techniky, historický požární vůz, ukázku požárního útoku mladých hasičů a řadu soutěží. Akce proběhne 3. září na louce u sv. Jiří od 14 do 18 hodin.

Závěr léta pak bude patřit promenádním koncertům v Habrmannově parku, kde se 11. září představí Experimentální folkové studio M. B. Karpíška a 25. září Svět muzikálu Petra Kubce. Třešničkou na dortu zářijového kulturního programu budou Doubravecké slavnosti vína 16. a 17. září v Habrmannově parku.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 21.07.2022 17:02



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka