Letní piknik stylově. Přinášíme recepty

Sezóna pikniků je zahájena. Ale co všechno na takový dobrý piknik mít s sebou, aby se vydařil a druhá polovička nebo celá rodina a kamarádi byli nadšení?

Cílená propagace v Plzni

Základem je pohodlí, dobrá nálada, příjemná společnost, kvalitní chutné jídlo a pití. Především s jídlem vám může pomoci Drůbežářský závod Klatovy, který přináší několik tipů na lehké svačinky a plnohodnotná jídla, která zaručeně promění váš piknikový dýchánek na nezapomenutelný zážitek.

Pohodlí a místo na občerstvení
Zajistěte sobě i ostatním pohodlí a vyberte klasickou piknikovou deku nebo dostatečně útulnou podložku, která zadržuje vlhkost a chlad od země. Rozhodně myslete na počet účastníků a podle toho zvolte i velikost deky. Nejde jen o počet lidí, ale rozhodující je samozřejmě i množství občerstvení. Ať už budete v přírodě někde na louce nebo v parku, tak je vhodné mít všechny dobroty v úložných boxech, aby svačinku či oběd neochutnal i všudypřítomný hmyz. Připravte si s sebou tedy jednoduché občerstvení, které můžete opět zabalit do sáčků či boxů. Pokud dopředu víte, že jídlo rovnou sníte, tak myslete na vzniklý odpad a mějte po ruce alespoň jeden větší sáček, který všechno následně pojme.

Jídlo je základ
Na letní hřejivé dýchánky na dece se hodí jako rychlé jídlo plněné sendviče, housky, bagety či doma už zapečené panini a tousty. Drůbežářský závod Klatovy vám velmi rád pomůže s jejich přípravou a předá inspiraci na výběr kvalitních surovin, kterou ocení vaše společnost nejen po stránce vzhledové, ale především chuťové.
Vyzkoušejte tři lehké a nápadité recepty na občerstvení s sebou na piknik podle Drůbežářského závodu Klatovy:

1) Sendvič s kuřetem
Příprava: 30 minut
Počet porcí: 4

Ingredience:
4ks kuřecích řízků prsní bez kosti od Drůbežářského závodu Klatovy
8 ks plátků toastového chleba
Ledový salát
1 lžička sušené červené papriky
1 lžička kari
Mangové čatní (nebo sladká chilli omáčka)

Postup:
1/ Kuřecí prsa osolte a obalte ve směsi červené papriky a kari.
2/ Poté obalená kuřecí prsa opečte na troše oleje a nakrájejte na plátky.
3/ Na plátky toustového chleba položte ledový salát, nakrájené plátky kuřecího masa a pokapte mangovým čatní či sladkou chilli omáčkou a opět proložte ledovým salátem. Na závěr připravený toast přiklopte druhým plátkem toustového chleba.

2) Caesar wrap
Příprava: 25 minut
Počet porcí: 4

Ingredience:
2ks kuřecích stehenních řízků od Drůbežářského závodu Klatovy
2 lžíce másla
100 g majonéza
1 lžíce dijonská hořčice
1 lžíce citronová šťáva
4 ks tortilla
Římský salát
50 g parmazán
Kukuřice v nálevu
Cherry rajčata
1 špetka sůl
1 špetka pepř mletý

Postup:
1/ Kuřecí maso naklepejte lehce hranou dlaně a osolte a opepřete z obou stran.  Opečte je na másle na střední teplotě z každé strany (cca 5-8 minut).

2/ Mezitím si připravte majonézu a promíchejte ji s hořčicí, citronovou šťávou a dle chuti osolte a opepřete.
3/ Na každou tortillu rozetřete část připraveného dresinku. Poté na ni rozložte asi 3 až 4 listy římského
salátu, doprostřed položte na menší kousky nakrájené opečené kuřecí maso, postrouhejte parmazánem a přidejte kukuřici a pokrájená cherry rajčata.
4/ Poté tortillu zarolujte a v půlce překrojte ostrým nožem.

3) Bageta se šunkou a rukolou
Příprava: 15 minut
Počet porcí: 4

Ingredience:
4 ks bageta rustikální
16 ks plátků Kuřecí prsní šunky krájené nejvyšší jakosti od Drůbežářského závodu Klatovy
1 ks salátové okurky
8 ks plátků sýra
4 ks rajčat
Hlávkový salát
Majonéza
1 ks cibule (na zkaramelizování)
Máslo
Olej
Cukr

Postup:
1/ Máslo a olej rozehřejte v širší pánvi, nakrájejte cibuli na kolečka a přidejte ji do pánve. Opékejte dozlatova. Poté vmíchejte cukr a zahřívejte dalších pár minut. Nechte zchladnout.
2/ Bagety podélně nařízněte, ale ne úplně. Nakrájejte si na kolečka salátovou okurku a rajčata.

3/ Na každou bagetu naneste majonézu, přidejte plátky hlávkové salátu, zkaramelizovanou cibulku, rozložte plátky sýra, přidejte kolečka salátové okurky, plátky kuřecí šunky, kolečka rajčat a završte opět hlávkovým salátem.

Nezapomínejte na pitný režim
Ať už si přichystáte k občerstvení na piknik jakékoliv dobroty, tak nevynechejte ani dostatečné množství vody nebo jiných tekutin. Vyhnete se tak zbytečným nepříjemnostem. Aby vám jídlo i pití zůstalo stále teplé nebo pití naopak studené využijte skvělé pomocníky jakými jsou termo obaly či termosky. Také samotné místo, kde jste hodovali, po sobě důkladně ukliďte.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka