Letošní páté Kouzlo Vánoc bylo rekordní

Pondělní večer v Parkhotelu patřil dětem. Zdravé a nadané děti tančily a zpívaly s přispěním dospělých umělců, aby pomohly ulehčit život dětem se zrakovým handicapem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pátý roční benefiční akce Kouzlo Vánoc jim přispěl prostřednictvím Nadace Leontinka částkou 158 000 Kč.

Kouzlo Vánoc je tradičním adventním projektem Talentového centra tance Storm Ballet, který se v pondělní podvečer konal již po páté – a letos poprvé pod patronací města Plzeň a Nadace 700 let města Plzně.

Bohatý program, který byl plný emocí, podpory a lásky, z větší části tvořila skvělá taneční vystoupení Storm Balletu, která představila stovku tanečnic a tanečníků nejrůznějšího věku. Tématem vystoupení se, kromě tradičních zimních a adventních témat, stalo i „Zrození živlů“ – k vidění byla vystoupení o vzduchu (choreografie získala cenu na ME), vodě, zemi (vítězná choreografie na MS) a ohni. O pěvecké zážitky se postaraly i dospělé hvězdy: Soňa Godarská, mladičká Michaela Mervartová a gospelová zpěvačka Leona Gyöngyösi. Inspirací pro dětské tanečníky se stalo také vystoupení sólistů DJKT v Plzni, kteří tančili Romea a Julii. Již tradičně se role moderátorů ujali Zorka a Míra Hejdovi. Všichni účinkující vystoupili bez nároků na honorář.

Vstupenky na Kouzlo Vánoc se letos vyprodaly za rekordní 3 hodiny.

Celý výtěžek akce - 158 000 Kč - bude prostřednictvím Nadace Leontinka poukázán plzeňské škole pro děti se zrakovým handicapam. Finance budou využity na výcvik vodícího psa a nákup kamerové lupy.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka