Lexus v Miláně: Záblesky budoucnosti

Lexus na milánském týdnu designu přichází s projektem Záblesky budoucnosti, v překladu Sparks of Tomorrow, kterým představí trojici designových experimentů inspirovaných přístupem Lexusu k designu zaměřeným na člověka a budoucnost.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tato verze instalace, která se v Miláně představí poprvé, je inspirovaná především RZ, prvním modelem Lexusu, který je od počátku koncipován jako čistě bateriový elektromobil. Středobodem instalace je precizní trojrozměrná skulpturální realizace RZ v reálné velikosti, realizovaná v oceli a plně osvětlená. Konstrukce vozu světélkuje a levituje těsně nad zemí, ztělesňuje tak vizi nové udržitelnější budoucnosti, která právě přichází.

V souladu s principem tohoto konceptu, instalace zahrnuje kolekci studia Aqua Creations nazvanou Code 130 ° plnou pestrobarevných zavěšených světel, která osvětlují vůz a propůjčují této mimořádné imerzivní instalaci křehkou, realistickou a hravou atmosféru. Oproti futuristickému konceptu osvětlení prezentovanému v Miami představuje světlo v podání Aqua Creations elegantní a téměř hmatatelné ztělesnění elektřiny, které vyjadřuje společné principy odhodlání pro špičkový design: právě ony se jednoznačně projevují v perfektně řemeslně zpracovaném RZ.

ON/ vytváří prostředí, které je navrženo tak, aby zaujalo a pohltilo diváky všech věkových skupin a poskytlo jim zážitek, který bude jak vizuálně dynamický a interaktivní, tak intimní ve smyslu nabídky klidného meditativního místa pro odpočinek a zpracování dojmů.

Instalaci doprovází přilehlý prostor koncipovaný jako relaxační salónek, opět prezentující mimořádnou kolekci osvětlení ToTeM od Aqua Creations, který návštěvníkům nabídne možnost uvolnit se, v klidu posedět a nerušeně pohovořit a doslova dobít baterie – přesně v duchu principu Omotenashi (výjimečné pohostinnosti), který je jedním z poznávacích znamení značky.

K vidění budou práce finalistů Lexus Design Award

Návštěvníci budou mít také možnost prohlédnout si práce šesti finalistů Lexus Design Award 2022, nadějných talentů, jejichž čerstvé nové nápady byly mimořádně dobře přijaty v rámci prominentní mediální prezentace na zavedené platformě respektované celosvětovou tvůrčí a uměleckou komunitou. Finalisté byli vybráni pro jejich originální řešení přispívající k lepšímu zítřku a zároveň vyjadřující tři klíčové principy značky Lexus – Anticipate, Innovate, Captivate: tedy „předvídat, inovovat a zaujmout“, s cílem zvyšovat kvalitu zážitku a štěstí pro všechny.

Finalisty jsou Charlotte Böhning & Mary Lempres (americko-německo-norská dvojice, žijící a pracující v USA), Wondaleaf (Malajsie), Team Dunamis (Nigérie), Poh Yun Ru (Singapur), Kristil & Shamina (Rusko), a Kou Mikuni (Japonsko). Letos, ve svém jubilejním desátém ročníku, toto respektované ocenění oslavuje nastupující kreativní talenty z celého světa. Vítěz letošní Grand Prix, volený panelem, který tvoří renomovaní kreativní vizionáři, Paola Antonelli, Anupama Kundoo, Bruce Mau a Simon Humphries, bude vyhlášen 12. května.

Prezentace Lexus představí také práce studentů zastupujících budoucí generaci talentů mezinárodního designu, kteří představí svoji ideu radikálně nových konceptů luxusní dopravy v rámci kreativního programu iniciovaného značkou Lexus, 2040: The Soul of Future Premium, tedy „2040: duše budoucí špičky. Tuto exkurzi do budoucnosti luxusní dopravy, která nás čeká přibližně v polovině 21. století, zahájila společnost Lexus v září loňského roku spolu s Royal College of Art (RCA), královskou uměleckou akademií v Londýně, jednou z nejprestižnějších a nejvlivnějších světových institucí v oblasti výzkumu, vývoje a výuky umění a designu.

Zadání znělo: vytvořit budoucí koncepce nové architektury vozů, která bude odrážet změny života evropských měst, společnosti a demografie, ale také nastínit novou vizi role, kterou by značka Lexus mohla hrát v oblasti mobility regionu v následujících dvou dekádách. S touto inspirací vzniklo 20 originálních prací 20 postgraduálních studentů Centra designu inteligentní mobility RCA.

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka