Lhal o koronaviru v Horšovském Týně

Kriminalisté zahájili trestní stíhání třicetiletého muže. Na svůj facebookový profil napsal nepravdivý příspěvek o šíření koronaviru.

Cílená propagace v Plzni

 Dne 18. března 2020 zahájili domažličtí kriminalisté trestní stíhání třicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu šíření poplašné zprávy. Muž na svůj facebookový profil napsal v souvislosti se šířením koronaviru nepravdivý příspěvek. Uvedl v něm, že v Horšovském Týně jsou tři lidé pozitivní na koronavirus a že prodavačka z jedné horšovskotýnské prodejny náhle omdlela, když seděla za pokladnou. Test prodavačky měl být taky pozitivní, stejně tak jejího manžela. Dále napsal, že každá surovina zakoupená v tomto obchodě byla v přímém kontaktu s touto prodavačkou. Tento příspěvek zveřejnil svým minimálně osmi stům přátelům a jejich přátelům.

      Tyto informace se však nezakládaly na pravdě. Svým příspěvkem obviněný způsobil vážné znepokojení obyvatel nejen Horšovského Týna. Výše uvedené navíc spáchal v době vyhlášeného stavu nouze, který byl vyhlášen Vládou České republiky. Za to mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let. Obviněný je stíhán na svobodě.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka