Linky mezi Plzní a Vejprnicemi hlásí změny

Autobusová linka do Vejprnic má prodlouženou trasu a novou zastávku, obslouží novou lokalitu, změnily se i odjezdové časy.

Cílená propagace v Plzni

K několika zásadním změnám došlo u autobusových linek mezi Plzní, Vejprnicemi a Tlučnou, které provozuje ČSAD autobusy Plzeň. Linka 66 z Plzně do Vejprnic má prodlouženou trasu a zajíždí nově až do průmyslového areálu včetně přilehlé zástavby a sportovišť na konci obce ve směru k dálničními přivaděči. Tři páry spojů denně nyní dovezou cestující až do nově zřízené zastávky s názvem Vejprnice, U hřiště.

„U linek 55, 66 a N55, které provozujeme pro obce Vejprnice a Tlučná, došlo k několika změnám. Hlavní novinkou je přidání zcela nové zastávky, díky které linka 66 obslouží novou lokalitu a zlepší dopravní obslužnost této části Vejprnic. V budoucnu plánujeme zřídit v nově projížděné trase další novou zastávku zhruba na úrovni křížení ulic Tyršova a Sokolská,“ sdělil ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň autobusového dopravce Z-Group bus Václav Königsmark.

 Další změnou jsou upravené časové polohy a zřízení nových spojů u linky 66. V důsledku toho se posouvají také časy u linek 55 Plzeň-Vejprnice-Tlučná a noční N55 Nýřany-Tlučná-Vejprnice-Plzeň. Například poslední spoj linky 55 z Plzně do Vejprnic a Tlučné pojede v pracovní dny až ve 22:50, opačným směrem se pak vydá autobus z Tlučné již jako noční linka N55 ve 23:13 s cílovou zastávkou Plzeň,Mrakodrap.  

Nové jízdní řády linek 55, 66 a N55 jsou k dispozici zde: 
http://www.csadplzen.cz/?ob=vt_jizdnirady&ls1=menu_vt

Z-Group bus, divize ČSAD autobusy Plzeň pro obce Vejprnice a Tlučná zajišťuje dopravní obslužnost na třech autobusových linkách na trase mezi Plzní, Vejprnicemi a Tlučnou. Jde konkrétně o linky 55 Plzeň-Vejprnice-Tlučná, 66 Plzeň,CAN-Plzeň,Křimice-Vejprnice a noční linku N55 Nýřany-Tlučná-Vejprnice-Plzeň. Na linkách jsou nasazeny nové nízkopodlažní plně vybavené komfortní autobusy MAN Lion´s City.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 20.06.2022 12:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka